Brnabić: Nećemo bežati od restriktivnih mera, za proteste ima vremena

Premijerka Srbije Ana Brnabić naglasila je danas da mera, doneta 30. juna, o obaveznosti nošenja maski nije donela značajno poboljšanje.
Ona je navela da je u protekla 24 sata od virusa korona preminulo 18 osoba, 130 osoba je na respiratorima i od 8.646 testiranih 386 je novozaraženo.
 
"Ovo je posledica nediscipline od pre pet, šest dana, a rezultate okupljanja i protesta ćemo videti za tri, do četiri dana", poručila je Brnabić.
 
Ona je dodala da moli građane da se strogo pridržavaju mera.
 
"Preklinjem sve naše građane da se strogo pridržavamo svih mera koje je objavio ne Krizni štab, nego Svetska zdravstvena organizacija, nošenje maske u zatvorenim prostorima, po mogućnosti na otvorenom u većoj grupi ljudi, distanca od metar i po, često pranje ruku", rekla je Brnabić.
 
Ona je rekla da za sada ne želi da se uvodi policijski čas, ali da "neće prezati od bilo kakvih restriktivnih mera da bi se sačuvalo zdravlje i životi ljudi".
 
"Verujem da mi možemo, svi zajedno, da dovedemo ovo pod kontrolu bez potpune zabrane kretanja", ocenila je ona.
 
Govoreći o protestu, rekla je da za nju to "nije ništa drugo osim okupljanje velikog broja ljudi, što je zdravstveni rizik i potpuno nedogovorno". Naš zdravstveni sistem će videti veliki broj ovih ljudi koji su u protekla dva dana bili na ulicama, predočila je ona, "njih i njihovih roditelja".
 
"Za mene je građanska odgovornost da se ne okuplajte u tolikom broju, molim vas ljudi", ponovila je premijerka i dodala da ovo nije politička borba za Anu Brnabić ili Aleksandra Vučića.
 
Ona je dodala da će Krizbi štab narednih nekoliko dana pratiti situaciju i reagovati adekvatno. "Kapaciteti zdravstvenog sistema su prenapregnuti", navela je ona.
ona.
 
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da je tokom noći, zbog popunjenosti bolničkih kapaciteta, određen broj pacijenata prebačen u Smederevo, Požarevac i Mladenovac.
 
"Došao je trenutak da se ujedinimo, budemo solidarni i pobedimo novi virus. Privremena bolnica u Areni ima mesta, ali to je za pacijente koji ne zahtevaju terapiju kiseonikom", dodao je Lončar i naveo da su u Šapcu i Čačku najveći deo bolnica u kovid sistemu.
 
"Otvaramo privremene bolnice u Kragujevcu i Nišu, dok je "Čigota" prešla u kovid sistem zbog opterećenosti u Užicu", napomenuo je on.
  • +65

    10.07.2020 21:50
    Gospodja je i tokom vanrednog stanja donosila neke nerazumne odluke i davala neprimerene izjave,pa je na molbu *sefa*to moralo da se ukida.Proguglajte malo ima toga dosta.Biser su njene izjave i ministra zdravlja,krajem februara,da je srbija apsolutno spremna na sve zdravstvene izazove.Pokazala je da je nedorasla za obavljanje funkcije na koju je postavljena.
    Portal direktno.rs objavio pre pet dana clanak,sve sa slikama,da je gospodja posle Novog
    Pazara,gde je izvizdana,otisla sa porodicom na odmor.Podsecam vas da je ona i sef kriznog staba pa sami prosudite koja je to briga za nase zdravlje i zivote.
  • Rade

    10.07.2020 21:16
    Ana jeste spremili neke vile za bezaniju u Svajcarsku, Francusku, Rusiju ili Kinu? Sta mislis hoce biti crvenih poternica i vijanja Naprednjaka po svetu? Hoce biti trazenja para po Londonskim, Svajcarskim, Kiparskim, Ruskim bankama? E moj Srpski narode napaceni repriza 90ih se i ponovila zato sto narod nije imao m**a i kicmu da uradi 6. Oktobar.
  • zaludna

    10.07.2020 21:06
    OSTAVKE i pred SUD!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prikuplja se novac za plaćanje kazne Aide Ćorović

Feministička antifašistička mreža (FAM) pozvala je građane da doniraju novac kako bi platili kaznu za Aidu Ćorović i sprečili njen odlazak na odsluženje dvomesečne zatvorske kazne od petka 22. marta.