Ponovo karantin za građane Srbije koji putuju u Veliku Britaniju

Građani Srbije koji nameravaju da putuju u Veliku Britaniju od danas će ponovo morati kad stignu u tu zemlju u karantin, zbog povećanog broja slučajeva korona virusa u njihovoj matičnoj zemlji.
Ponovo karantin za građane Srbije koji putuju u Veliku Britaniju
Foto: Pixabay
Iako su državljani Srbije bili na listi zemalja kojima je početkom jula ukinut obavezni karantin, danas su skinuti sa iste, i moraće kad uđu na teritoriju Britanije da provedu 14 dana u izolaciji, navodi se na sajtu vlade.
 
Kancelarija za spoljne poslove Britanije (FCO) savetuje svojim građanima da u Srbiju putuju samo ako je to neophodno. Ta kancelarija navodi da je zbog rasta broja slučajeva obolelih od Covid-19, u Srbiji proglašena vanredna situacija u 20 opština i gradova, uključujući i Beograd.
 
"Na tim lokacijama može biti teško dobiti odgovarajuću lekarsku negu iz bilo kojeg medicinskog razloga, uključujući i Covid-19", navodi FCO.
 
Ova kancelarija upozorava svoje građane i na moguće probleme u Beogradu i drugim gradovima, "posle nasilja 7. i 8. jula kadaje na ulicama bila raspoređena policija za razbijanje protesta".
 
"To može da izazove značajne poremećaje, uključujući i javni prevoz. Treba redovno da pratite lokalni razvoj situacije i izbegavate bilo kakve veće grupe ljudi ili demonstracije kako bi izbegli rizik da budete povređeni", upozorava britanska kancelarija.
 
Međutim, Britanija je ukinula obavezni karantin za ljude koji u tu zemlju dolaze iz više od 60 zemalja, među kojima su Francuska, Italija, Belgija, Nemačka. Pravila karantina uvedena su u junu, a od putnika koji su ulazili u Britaniju traženo je da navedu adresu na kojoj će biti, sa kaznama do 1.000 funti za one koji nisu poštovali samoizolaciju.
 
U Engleskoj će 13. jula ponovo biti otvoreni saloni lepote, a teretane i bazeni 25. jula. Od ovog vikenda biće dozvoljeni i koncerti i pozorišne predstave na otvorenom, ali uz obaveznu fizičku distancu.
  • Moidrag

    10.07.2020 18:34
    i sve zato sto je nas mufta planirao da opusi gradjane mesec pred izbore sa najmanjim laznim brojkama, sa 100e, sa derbijem, sa novakom, sa pobedom nad koronom, feel good efektom do izbora...planirao i demonstracije, da ima na koga da okrivi stvarno stanje i "novi" talas mrtvih nakon izbora... banana republika

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija