OFID: Nasilje prema građanima kakvo nije viđeno od devedesetih

Organizacija za fer izbore i demokratiju (OFID) osudila je nasilje prema građanima koje je rezultiralo desetinama povređenih u, kako se navodi, brutalnoj policijskoj akciji koja u Srbiji nije viđena od 90-ih godina.
OFID: Nasilje prema građanima kakvo nije viđeno od devedesetih
Foto: Medija centar Beograd
Ta oganizacija navodi da je, na bazi pregledanih snimaka i izjava očevidaca, potpuno jasno da je policija svoje mere primenjivala selektivno, dopuštajući određenim grupama ljudi da iniciraju nasilje kako bi se našao povod za obračun sa građanima koji mirno protestuju.
 
Na taj način, pod firmom navodne borbe protiv nasilja, država je sama postala nasilnik, ocenjuje OFID.
 
Posebno zabrinjava odsustvo reakcije policije na prebijanje građana od strane huligana, što, dodaje se, ukazuje na spregu države sa brojnim huliganskim grupama.
 
Uz konstataciju da su meta napada često bili i novinari, OFID ističe da je to očekivana posledica dugogodišnje verbalne agresije državnog vrha prema predstavnicima medija koji kritički i profesionalno obavljaju svoj posao.
  • Stanoje

    13.07.2020 12:56
    @Rade12.07.2020

    Ne baš sve, slažem se da dosta toga jeste.
  • Građanin Vojvodine

    12.07.2020 21:29
    Tako je Rade
    To je počelo od Jogurt revolucije. Tada je izbio na videlo srpski nacionalizam.
  • Goga

    12.07.2020 20:24
    @Novosadjanka
    Hoces da kazes da je demokratska, slobodna zemlja, sa slobodom govora, stampe, bez jednoumlja, sa jakim i ne zavisnim institucijama?

    Sta kazes @Novosadjanka?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija