Dačić: Isključena dva člana SPS-a zbog protesta, smenjen Škundrić

Statutarna komisija Socijalističke partije Srbije isključila je iz stranke dvojicu članova iz Inđije koji su učestvovali na protestima ispred Narodne skupštine u Beogradu, a Petar Škundrić je razrešen dužnosti savetnika u Vladi Srbije, saopštio je predsednik SPS-a Ivica Dačić.
Dačić: Isključena dva člana SPS-a zbog protesta, smenjen Škundrić
Foto: 021.rs
U saopštenju SPS-a se navodi da su isključeni Milorad Savić i Miroslav Višnjić jer su naneli štetu ugledu SPS objavljivanjem "neprimerenih sadržaja na društvenoj mreži Fejsbuk sa učešća na nasilničkim, anarhističkim protestima i pozivanjem na iste na društvenim mrežama".
 
"Statutarna komisija Socijalističke partije Srbije isključila je iz stranke danas dvojicu članova iz Inđije koji su učestvovali na rušilačkim demonstracijama ispred Narodne skupštine, zbog postupanja suprotnog od politike partije i narušavanja ugleda SPS-a", naveo je Dačić.
 
Ponovio je da će "svako ko podržava ili učestvuje u nasilju, a povezan je na bilo koji način sa SPS-om, biti smenjen i isključen iz stranke".
 
Dodao je da će se o odgovornosti Gorana Trivana zbog napada njegovog savetnika na predsednika Aleksandra Vučića raspravljati na sednici Predsedništva.
 
Dačić je najoštrije osudio izjavu potpredsednika Novice Tončeva o blokadi puta na jugu Srbije, ističući da je takva izjava direktno suprotna politici SPS-a.
 
"SPS najoštrije osuđuje svaku nasilje, napad na institucije i blokadu saobraćajnica, a posebno napad na predsednika Vučića. Svako ko se ponaša suprotno politici SPS-a biće sankcionisan", naveo je Dačić.
  • Beocinka

    14.07.2020 15:42
    Vidim i lokalni sps Beocin podržava Tonceva
  • srdja

    14.07.2020 06:57
    sulaic
    Predsednik RS ne voli poltrone al` su mu potrebni. Ako ovo nije igra ,brzo ce se pomiriti radi obostranog opstanka. Nema tu obraza ,dostojanstva, ponosa, drzane reci. Kakvu god ruznu rec da predsednik kaze Daciju ili Vulinu to ih ne vredja. Na sve te udarce su zahvalni, i kazu kako im je sad dobro i da ih manje boli. Sulaic je bled u odnosu na ove kapitalce.
  • Ime

    13.07.2020 23:48
    Meeeh-meeeh!
    https://www.021.rs/story/Info/Srbija/248218/Skundricev-sin-pusten-da-se-brani-sa-slobode.html
    Škundrićev sin se brani sa slobode. Nogo, koji je onomad nosio vešala, a sada priveden, pa pušten dok su studenti i učitelj u pritvoru i kažnjeni po hitnom postupku. Tepićka vodi protestante da blokiraju put, sutradan se pozivaju protestanti da dođu u Beograd. Prilikom hapšenja pojedinih učesnika u protestu, ona ulazi u skupštinu kao spasilac. Đilas se nudi kao spasilac. Radulović drži tribine sa simpatizerima ili omladionom, što Tepićka komentariše da je to na mestima gde je "promaja". Obradović priča za sebe.
    Ovce nisu sve na broju, a ovnovi se još uvek rogate među sobom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.