Petočlana porodica iz Srbije u bolnici na Lefkadi zbog korone

Petočlanoj porodici iz Srbije, koja je bila na odmoru na Lefkadi, testiranjem je utvrđeno da je pozitivna na virus kovid-19 i u ponedeljak svi su smešteni u Univerzitetsku bolnicu u gradu Janjini, u severozapadnom delu te zemlje.
Petočlana porodica iz Srbije u bolnici na Lefkadi zbog korone
Foto: Pixabay
Roditelji su smešteni u Specijalnom odeljenju namenjenom za pacijente kovid-19, dok je troje maloletne dece, koji pokazuju blage simptome, smešteno na Pedijatrijsku kliniku iste bolnice, navodi sajt grčke televizije Skaj.
 
Grčke vlasti planiraju ukidanje zabrane letova iz određenih zemalja visokog rizika, ali sa novim merama u cilju sprečavanja širenja virusa.
 
Grčka pooštrava inspekcije na kopnenim granicama, te će od sutra u tu zemlju moći samo putnici sa negativnim rezultatima PCR testa i to samo kroz granični prelaz Kulata-Promahonas, na grčko-bugarskoj granici, navodi Katimerini.
 
U prvih 11 dana jula, grčke vlasti su zabeležile četiri puta više pozitivnih testova na korona virus na kopnenim granicama, nego na atinskom aerodromu.
 
Studiju koja je sproveo profesor sa solunskog univerziteta Aristotel Dimostenis Sarigijanis predviđa porast slučajeva zaraženih do kraja jula.
 
U studiji se upozorava na povećanje broja zaraženih za 5.200 do kraja jula i 8.000 do kraja avgusta, prenosi grčki list Katimerini.
  • @nebitno

    15.07.2020 16:03
    ti ime, kao i misljenje
    Znaci - plucni bolesnik (da bi stekao imunitet) treba da krene na put od ~1000km kroz teritoriju zahvacenu virusnom infekcijom? Dalje, taj isti plucni bolesnik treba da ostane zaglavljen na granici (jer se uredba moze doneti danas za odmah) da spava u kolima/autobusu, da se dodatno iscrpi i oslabi imunitet i jos lakse fasuje infekciju u putu. Sta ako se plucni bolesnik zarazi na letovanju a zemlja letovanja ne moze adekvatno da ga zbrine - jer su kapaciteti puni kao i u majci Srbiji? Sta ako moras da cekas na trajekt, brod, da bi te obalska straze prevezla s nekog od ostrva u Solun ili Atinu npr? Da li i to sve zajedno pogoduje jacanju imuniteta plucnih bolesnika ili je i ovo pitanje upuceno od strane zajedljivog, ogorcenog, zlobnog i zavidnog Srbina?
  • nebitno

    15.07.2020 12:58
    A da li će neko iz zlobne smrdije staviti prst na čelo i shvatiti da se imunitet, naročito za plućne bolesnike, stiče i boravkom na moru i udisanjem aerosola?
    Zatvorili nas u ovu rupu od države i tek sad ćemo naderati u zimu kad krenu magle i smog...
    A vi onda pljujte po ljudima koji su hteli i na more....ej smrdijo, zemljo zlobe i zavisti...
  • Latifa

    15.07.2020 09:18
    e,
    Bitno je da su oni otisli na more!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.