Za novi kontingent od 400.000 vaučera u Srbiji do sada se prijavilo oko 93.000 građana

Za novi kontingent od 400.000 turističkih vaučera za odmor u Srbiji, do sada se ukupno prijavilo blizu 93.000 građana, rečeno je danas u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija.
Za novi kontingent od 400.000 vaučera u Srbiji do sada se prijavilo oko 93.000 građana
Foto: Pixabay
Najviše se prijavilo penzionera (oko 42 odsto) i zaposlenih (41,7 odsto), potom nezaposlenih 11,7 odsto, pa studenata (tri odsto), neveli su iz Ministarstva.
 
Građani su najviše zainteresovani da svoje vaučere iskoriste u Sokobanji, na Zlatiboru, u Vrnjačkoj banji, Prolom banji i Lukovskoj banji.
 
Vaučeri mogu da se iskoriste u više od 2.100 ugostiteljskih objekata i hotela koji su se prijavili Ministarstvu turizma, zaključno sa 20. novembrom ove godine.
 
Iz Ministarstva su podsetili i da je pored ovog novog kontingenta na početku godine u rekordnom roku podeljeno 160.000 vaučera. Vrednost vaučera iznosi 5.000 dinara, što je i maksimalni iznos sredstava koje korisnik može jednom u toku kalendarske godine koristiti pri subvencionisanom korišćenju usluga smeštaja u ugostiteljskim objektima, bez obzira kolika je vrednost izvršene usluge smeštaja.
 
Na besplatane vaučere, koji se nude petu godinu za redom za odmor u Srbiji, pravo imaju penzioneri, nezaposleni, studenti, korisnici prava na tuđu negu i pomoć, zaposleni čija primanja ne prelaze iznos od 70.000 dinara, korisnici prava na naknadu na porodičnu invalidninu po palom borcu, ratni vojni invalidi i civilni invalidi rata sa primanjima nižim od 70.000 dinara, korisnici prava na naknadu na porodičnu invalidninu po palom borcu, kao i nosioci aktivnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva.
 
Pravo na vaučer korisnik može ostvariti samo po jednoj od tih osnova, u ugostiteljskim objektima izvan mesta prebivališta i u trajanju od najmanje pet noćenja, a novina je da se mogu koristiti i u Beogradu i Novom Sadu.
 
Vaučerima se ne mogu plaćati ishrana, piće, zdravstvene i druge usluge i boravišna taksa, već samo usluga smeštaja. Građani koji imaju pravo na korišćenje vaučera, u obavezi su da na šalterima "Pošta Srbije" podnesu prijave najkasnije 30 dana pre početka realizacije aranžmana.
 
Vaučer će moći da se koristi isključivo u ugostiteljskom objektu u kom je izvršena rezervacija smeštaja, jer će ime ugostiteljskog objekta biti odštampano na samom vaučeru.
 
  • Kosta

    14.07.2020 23:18
    Obilazak Smrdije? Hvala NE, ni za DZ. Pre bih Bec, Prag, Basel, London i ostale prestonice kulture, medju kulturnim svetom, a ne ovde da srecem primitivnu bagru gde mozda dobijem i stanglu u glavu od huligana sa tribina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.