Krizni štab odlučio: Zaštitne maske obavezne i na otvorenom

Nošenje maski na otvorenom biće ubuduće obavezno na teritoriji cele Srbije, odlučeno je na upravo završenom Kriznom štabu.
Krizni štab odlučio: Zaštitne maske obavezne i na otvorenom
Foto: Pixabay
Za vreme boravka na javnim mestima, između okupljenih mora postojati distanca od jedan i po metar, odnosno svaka osoba mora zauzimati minimum četiri kvadratna metra.
 
Mera koja se tiče zaštitnih maski i koja je na snazi u Beogradu, danas je proširena na teritoriju cele Srbije, bez izuzetka.
 
Zaštitne maske obavezne su i na otvorenom prostoru, na mestima na kojima nije moguće obezbediti rastojanje od jedan i po metar, poput redova ispred prodavnica, apoteka, autobuskih i voznih stajališta i slično.
 
Na svim ostalim javnim mestima na otvorenom prostoru, preporučuje se nošenje zaštitnih maski.
 
Sve mere koje su usvojene na današnjoj sednici Kriznog štaba, važiće od petka, 17. jula.
 
"Krizni štab ne razmatra nove mere"
 
Krizni štab trenutno ne razmatra uvođenje novih mera, a od onih koje su na snazi očekuje se da daju rezultate, rekao je ranije danas imunolog Srđa Janković.
 
"Mere koje smo doneli pre izvesnog vremena daće rezultate ako ih sprovodimo dosledno i rigorozno, a pre svega mislim na izbegavanje kontakata, fizičku distancu, nošenje maski, higijenu ruku, dezinfekciju i sve ostalo što može doprineti da ne prenesemo virus sa osobe na osobu", rekao je Janković za TV Pink.

Komentari 161

  • Miloš

    12.10.2020 05:06
    Pitanje
    Na seljacki nacin, nosimo pantalone pa kada prdnemo ipak osetimo u vazduhu,zar nije tako i sa virusom i hoce li nam maske zaista pomoci sem ako nemaju filtere?
  • Dusan

    18.07.2020 09:50
    Dijasporac
    Ovde je problem u kriznom stabu koji se kompromitovao mnogim kontradiktornim izjavama, koji se pravio mrtav ceo jun itd. Oni su napravili celu ovu zbrku, zajedno sa politicarima na vlasti, i nepoverenje u ono sto govore danas dolazi odatle. Taj krizni stab, tj clanove unutar staba, treba promeniti, kako bi se poverenje vratilo.
  • nik

    18.07.2020 01:24
    Potop
    Da nisu drzali ljude preko 65 godina u zatvoru kucnom dva meseca ovo se ne bi desilo.Izasli su neprpremljeni i posle dvadest dana haos,nisu svedjani i Belorusi glupi sto nisu ogranicavali izlazak nikome od svojih gradjana,stekli su imunitet upoznali se sa virusom.ko je podlegao od starijih podlegao je odmah a kod nasecr sad.Pa kakva je razlika sto su cekali 2 meseca da umru poneki a i jo smo izgibili i to malo ekonomije sto smo imali i Sto je najgore dobili smo psihozu straha i na jesen mozda necemo imati ni dovoljno hrane.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija