VIDEO: Aktivisti "Krova nad glavom" na protestu ispred Vlade tražili oslobađanje uhapšenih demonstranata

Aktivisti Združene akcije "Krov nad glavom" okupili su se danas ispred zgrade Vlade u Beogradu i predali svoje zahteve, među kojima i zahtev za oslobađanje svih pritvorenih za vreme protesta u Srbiji.
Oni traže krivičnu odgovornost za sve policajce koji su sprovodili nasilje, kao i smenu direktora policije Vladimira Rebića i drugih koji su donosili odluke.
 
Takođe zahtevaju da počne da se više ulaže u zdravstveni sistem, jer smatraju da je to direktno izazvalo proteste prošle nedelje.
 
Ispred zgrade Vlade Srbije okupilo se oko 20 aktivista i građana, a na ulazu je postavljen transparent na kome piše "Novac u zdravstvo, ne u policiju". Građani su nosili transparente "Šta ćete kad ostanete bez suzavca" , "Bolnice, ne zatvori" i "Smrt fašizmu - sloboda narodu".
 
Aktivistkinja "Krova nad glavom" Ivana Anđelković izjavila je da su članovi te organizacije koji su uhapšeni, pre nego što su odvedeni u policiju, bili zatvoreni u zgradu Skupštine i tamo "prebijani".
 
"Zato oni danas nisu sa nama. Oni žive u strahu, ne smeju da izađu na ulicu, sanjaju đonove i pendreke i ne postoji ništa što bi to moglo da izbriše", rekla je aktivistkinja.
 
 
Anđelković je kazala da su na protestima uhapšeni građani koji su mirno protestovali, ali i oni koji su se "samo našli na putu režimu". Među njima su i Vladimir Mentus i Igor Šljapić koji su uhapšeni tokom demonstracija prošle nedelje i određena im je kazna zatvora od 30 dana. Apelacioni sud ukinuo je u utorak presude, nakon čega su pušteni na slobodu.
  • KyzaNS

    17.07.2020 14:52
    @Misko
    Derane, to ti ne pomaže, ti i tebi slični nikada više nećete ni prići blizu vlasti.
    Tako da se džaba nadaš.
    Pukli ste, a na narednim izborima ćete tek žešće pući, ovaj AV vas razbija i valja po blatu i prašinini, tj. tuče vas u glavu ko zmije.
  • Misko

    17.07.2020 13:44
    @Mile
    Ne brini svi koji vrse propagandu SNS i Vucica na castle.rs sa username i password, IP adresam su snimljeni. Bice dokaza koliko hoces a i odgovornosti za sve koji zloupotrebljavaju drzavnu upravu.
  • Mile

    17.07.2020 11:06
    Smešno
    Efekat njihovih aktivnosti je uvek nula.
    Kakve ovo ima veze sa krovom nad glavom?
    Bolje neka daju svoje privatne video snimke da bi se identifikovali svi počinioci onih monstruozno nasilnih aktivnosti tzv. "građana", da bi isti mogli biti pohapšeni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija