Institut za transfuziju: Rezerve krvi na minimumu, nedostaju sve krvne grupe

Institut za transfuziju krvi Srbije saopštio je danas da su rezerve krvi i dalje na minimumu, kao i da je krv svih krvnih grupa u deficitu.
Institut za transfuziju: Rezerve krvi na minimumu, nedostaju sve krvne grupe
Foto: Pixabay
Kako navode, i posle apela koji je Institut za transfuziju krvi uputio građanima početkom nedelje, situacija se nije promenila, a odziv građana u Institutu i kod ekipa na terenu je drastično smanjen, kao i broj akcija na terenu koje je u ovom trenutku moguće realizovati.
 
Napominju da je kontinuirano snabdevanje komponentama krvi od vitalnog značaja za hitna stanja i vitalno ugrožene pacijente.
 
Da bi sve potrebe u zdravstvenim ustanovama koje snabdeva Institut bile zadovoljene, u trenutnim okolnostima potrebno je svakog dana obezbediti minimalno 200 jedinica krvi.
 
Pozivaju se građani da pomognu da se prevaziđe kriza i da se svakog dana obezbedi dovoljno krvi.
  • gradjaninX

    17.07.2020 14:30
    2000 po kesi
    Pa ce biti krvi za izvoz. Za sendvic, kao sto je sada, zovite ove iz SNS-a.
  • Trutuka

    17.07.2020 12:25
    $$
    Pa gde je sad "krem" ovog društva - 700000 člinova SNS-a ? Kad već imaju privilegije i toliko vole svoju zemlju neka daju koju kap krvi za nju.
  • Nikon Sevast

    17.07.2020 10:57
    Nema respiratora za mene?
    Ja da dam krv, a Gojkovic bi da mi uskrati respirator posto sam bio na demonstracijama?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija