Protest srpske dijaspore pod nazivom "Ćale - ovo je za tebe" u Luksemburgu

Protest pod nazivom "Ćale ovo je za tebe - podrška srpskom narodu protiv diktature" održan je danas u Luksemburgu ispred zgrade Vlade, prenela je TV N1.
Protest srpske dijaspore pod nazivom "Ćale - ovo je za tebe" u Luksemburgu
Foto: 021 (Ilustracija/Sa protesta u Novom Sadu)
Protestu je prisustvovalo nekoliko desetina ljudi, koji su nosili zastave Srbije i transparente sa porukama "Zaustavite diktaturu", "Ti si Covid Srbije" ili "Ćale ovo je za tebe".
 
Državljani Srbije koji borave u Luksemburgu, iseljenici poreklom sa prostora bivše Jugoslavije i njihovi prijatelji, protestom su želeli da ukažu na, kako navode, dugoročne probleme u Srbiji, kao što su odsustvo političkog dijaloga, lažne vesti koje plasiraju mediji sa nacionalnom pokrivenošću ili uzurpacija i zloupotreba državnih institucija.
 
 
Pročitan je i proglas u kome se zahteva oslobađanje svih privedenih i osuđenih tokom i nakon protesta, oslobađanje medija, široki i istinski društveni dijalog, kao i poništavanje izbora i organizovanje drugih, koji bi bili "fer, pošteni i pod strogom kontrolom međunarodnih organizacija".
 
"Vlasti države Srbije su na opravdano iskazan bunt i nezadovoljstvo naroda Srbije koje se godinama nagomilavalo reagovale neviđenom policijskom brutalnošću još od Miloševićeve diktature devedesetih godina, čega smo svi ovde svedoci i zbog čega smo danas ovde", navodi se u proglasu
  • Djole

    19.07.2020 17:33
    dijaspora bedna, sovinisticka
    Satro patriJote su godinama podrzavali i podrzavaju one koji ruse Srbiju.
  • Djole III

    19.07.2020 17:27
    On Nj. Veličanstvo
    A On, vladalac vlada i paralelno basket studira. To mogu samo posebno talentovani. On vlada i kada sedne u studentsku klupu i kada sedne tamo gde car ide peške. Jednom u daaalekoj budućnosti, hoće li posle Aleksandra II Karavučića doći na presto Danilo I ili Vukosav I ? On vlada i On je vladalac, a ne zove se Vlada, niti Anina vlada vlada. Zna se koje On i ko vlada, a završio je prava . Pravo je da je završio prava, kada vlada i ima sva prava. Logično je, dabaome, da On i ukine sva prava. Pun je prava. Pravi pravednik.
  • Dario

    19.07.2020 17:14
    De bi nam bio kraj da je ta energija upotrebljena za odbranu Slobode u svim ratom zahvaćenim područijima ili za pomoć sirotinji koja je branila Paštrik, Koritnik, Junik...branila Srbiju...zamislite onomad, slogan: : "Braćo, Sestre, Očevi, Majke...ovo je za vas..." pa pravac Košare...ma bre...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.