Još uvek bez odluke o maskama u vrtićima, deca će ih nositi ako tako odluče lekari

Direktorka Instituta "Milan Jovanović Batut" Verica Jovanović rekla je da će se roditelji konsultovati sa pedijatrima da li njihova deca treba da nose maske u vrtićima.
Još uvek bez odluke o maskama u vrtićima, deca će ih nositi ako tako odluče lekari
Foto: FoNet
Jovanović je navela da postoji i stav među pedijatrima da nije uvek najbolje rešenje, kada su deca u pitanju, da se insistira na nošenju maski. Kako je objasnila, definisaće se pravila koja su preventivna i odnosiće se na korišćenje samih zaštitnih maski u vrtićima. 
 
"Roditelji dece koja imaju osteljive respiratorne organe će u konsultaciji sa pedijatrom videti kako da postupaju. Deca starija od dve godine bi trebalo da nose maske, ali u svakom slučaju preporuka će biti primenjivana u skladu sa sastavom dece i u skladu sa tim da li je dete u vrtiću na otvorenom ili u zatvorenom prostoru. Ako je u otvorenom treba ići na to da se ne okupljaju u većim grupama, a da se nošenje maski propisuje samo u posebnim uslovima kada su deca u manjim grupama i prinuđena na tu neku vrstu aktivnosti", navela je Jovanović.
 
Ona je istakla da je i dalje najveća mera distanca, provetravanje i higijena ruku.
  • M. A. Pulmolog

    21.07.2020 12:49
    Maske
    Deci davati maske je van pameti i time deci respiraciju smanjujete.


  • M. A. Pulmolog

    21.07.2020 12:12
    Glupost.
    Jasno je svima da ovde nema ni m ni s od medicinske struke nego se radi o političkoj struci gde se sve politika pita.

    Tiodorović izjavio da se radi o sistemskoj bolesti što je najveća glupost jer autoimuna bolest nije zaraza koja se prenosi na čovek na čoveka.


    SARS-COV-2 je respiratorni virus koji ima svoj kraj kao i svaki drugi respiratorni virus.



  • maca

    21.07.2020 08:51
    nenormalni krizni štab
    Pokszali su do sada šta znaju i koliklo se klanjaju vlastima !
    Umesto da de uvedu kazne za sve koji i dalje ne nose maske,prave manja okupljanja ali preko 10 osoba(uglavnom nevaspitana i razmazena omladina Strand,Kej,igrališta i kladionice,) oni nas zamajavaju sa nepotrebnim i neizvodljivim preporukama a način sprovodjenja mera u vrtućima prebacuju kao vreo krompir iz ruke u ruku Narodu ke već inače svega preko glave no kasno je sad videti posledice izlaska na izbore a bilo bi im i lično i društveno korisno da su 21.6 ostali kod kuće

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.