Porođena trudnica koja je na respiratoru, novorođenče preminulo

Trudnica stara 27 godina iz okoline Niša koja je već danima na respiratoru, porođena je danas carskim rezom zbog pogoršanja stanja, ali je beba preminula nedugo nakon porođaja.
"Obavljen je porođaj, ali nažalost, uprkos svim preduzetim merama, novorođenče je preminulo", izjavila je direktorka Klinike za dečiju hirurgiju KC Niš Anđelka Slavković.
 
Prema njenim rečima, nakon porođaja, trudnica je vraćena na respirator i trenutno je u stabilnom stanju.
 
Kako navode iz KC Niš, ova trudnica primljena je uz sumnju da je pozitivna na koronu, ali to testovima nije potvrđeno. Zbog teških respiratornih problema stavljena je na respirator.
 
Trudnica iz Vranja stara 34 godine koja je u šestom mesecu trudnoće i koja je od pre nekoliko dana na respiratoru, trenutno je stabilno. Ona je takođe negativna na testovima, ali njeno teško opšte stanje i obostrano zapaljenje pluća ukazuju na sumnju na kovid, zbog čega je prvo lečena na Klinici za plućne bolesti, nakon čega je prebačena u novi Klinički centar gde se sada nalazi na Klinici za anesteziju.
 
Treća trudnica stara 26 godina u petom mesecu trudnoće iz Kuršumlije ima blaže tegobe i nije ni na respiratoru niti prima kiseonik. Njeno stanje je takođe stabilno. Ova trudnica iz Kuršumlije je pozitivna na kovid što je potvrđeno PCR testom.
  • Covid

    21.07.2020 15:28
    tuga
    koliko sam ja upucena da je i zena danas preminula...
    Zalost i tuga sta se radi...
    Nek vam je Bog u pomoci ko se dole u Srbiji leci..
    Opsti haos..
  • Nemacka

    21.07.2020 09:09
    Kasnite doktori....trebalo je poroditi jos prosle nedlje. Odmakla trudnoca jako opterecuje zivot majke. Ovako ste rizikovali 2 zivota jedan se nazalost odmah ugasio. Trebali ste probati sa inkubatorom ali usled nedostatkamopreme koju ne priznajete niste ni pokusali. Ovo je krivicno gonjenje u no malnom svetu i zdravstvu. Tako se radi u Eu a vi nas i dalje pustajte i ne slusajte...
  • Virus sišao

    21.07.2020 06:39
    u pluća
    Nema više u grlu i nosu virusa kod takvih slučajeva, pa je bris za PCR negativan. A verovatno je nisu mučili za bronholavat.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija