U više od 30 gradova i opština vanredna situacija, najviše obolelih u Beogradu, Novom Sadu i Šapcu

U više od 30 gradova i opština proglašena je vanredna situacija zbog epidemije virusa korona, a epidemiolozi kažu da se poslednjih dana beleži relativna stagnacija apsolutnog broja obolelih i da narednih dana može da se očekuje silazni tok u broju zaraženih.
U više od 30 gradova i opština vanredna situacija, najviše obolelih u Beogradu, Novom Sadu i Šapcu
Foto: 021.rs
U Beogradu je u blagom porastu broj građana koji se javljaju u kovid ambulante. Pored Beograda, najviše novoobolelih od Covida-19 registrovano je u Novom Sadu, Šapcu, Kraljevu i Kragujevcu, javlja RTS.
 
U Kliničkom centru Vojvodine na lečenju je 296 pacijenata, a u Vojnoj bolnici u Petrovaradinu 27. Na respiratorima je 25 pacijenata hospitalizovanih u Kliničkom centru Vojvodine.
 
Direktor Instituta za javno zdravlje Vojvodine Vladimir Petrović rekao je u utorak da se broj novozaraženih u Novom Sadu prepolovio - 58.
 
Ukupno je u Novom Sadu zaraženo 1.700 ljudi, a na teritoriji cele Vojvodine 4.000.
 
Pored Novog Sada, loša situacija je u Vrbasu, Sremskoj Mitrovici, Rumi i Kikindi.
 
Knjaževački zdravstveni centar saopštio je da je jedna osoba, koja je iz Knjaževca bila upućena u Niš na lečenje, preminula od korone.
 
Prema informacijama iz Gradske kuće u Zaječaru, u poslednja 24 sata obrađeno je samo 11 uzoraka testiranih građana, a među njima nema pozitivnih.
 
U čačanskoj Opštoj bolnici na svim kovid odeljenjima hospitalizovano je 160 pacijenata, 15 osoba sa najtežom kliničkom slikom nalazi se u formiranom respiratornom centru, od kojih je 12 na respiratoru. Četvoro pacijenata prevezeno je u Kragujevac, a dvoje u KBC "Dragiša Mišović" u Beogradu. Neki pacijenti upućeni su u tercijarne ustanove, kako bi se rasteretio kapacitet bolnice u koju može da se smesti 200 ljudi.
 
Dopisnik RTS iz Čačka javlja da ohrabruje nešto manji broj pacijenata sa simptomima virusa korona koji dolaze u kovid ambulante, dom zdravlja, prijemno-trijažnu ambulantu bolnice.
 
U Opštoj bolnici u Prijepolju 12 medicinskih radnika je pozitivno na virus korona, a zbog velikog priliva pacijenata, ugrožen je redovan rad bolnice, navodi RTS. 
  • Nina

    22.07.2020 22:01
    Ništa ne razumem. Prošetajtedo Stranda, noću. Puno. Muzika trešti. Ne reaguju ni inspekcije ni policija. Kažu, odlukom Gradskog zelenila, nadležno je PRIVATNO OBEZBEDJENJE. A ko je nadležan da spreči, da nama, koji poštujemo pravila, nameće svoj muzički ukus i krsi sve zakone. Carde u tom delu rade redovno, gužva, niko ne nosi maske. Dogadjaje objavljuju javno, gospodo!
  • Zebra

    22.07.2020 16:25
    Evo u Šapcu ni Corona nije mogla da napreduje dok nije došao SNS...
  • Vasilj

    22.07.2020 12:07
    Eto
    U Vrbasu su bile tri jake svadbe od po par stotina zvanica svaka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.