VIDEO Vučić u Banjaluci uručio 15 sanitetskih vozila: Obaveza Srbije da pomaže Republici Srpskoj

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da Srbija mora da pokazuje odgovornost prema Republici Srpskoj i uvek joj mora biti dostupna i na raspolaganju, napominjući da je u protekle tri godine Srbija dala za RS 59,2 miliona evra.
Vučić je sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom i predsednicom RS Željkom Cvijanović posetio Univerzitetsko-klinički centar, kojem je uručeno 15 sanitetskih vozila čiju je kupovinu finansirala Srbija.
 
"Za nas ovo nije pitanje poklona, pomoći i podrške, to je naša obaveza, deo odgovornosti i ozbiljnog pristupa, jer Srbija mora da brine o RS", rekao je Vučić.
 
 
Vučić je rekao da je danas Vladi RS uplaćeno 540.000 evra za škole i domove zdravlja u Mrkonjić Gradu i Šipovu, kao i za petrovački Duhovni centar.
 
 
"Mi preuzimamo 90 odsto troškova na pravljenju spomen-doma na Petrovačkoj cesti, tamo gde su izbegli Srbi iz Krajine najstrašnije stradali...Zbog neizmerne ljubavi Srbina iz Beograda i Srbina iz Banjaluke, imamo obavezu da uvek pomognemo, kako i koliko možemo. Poslali smo i 10.000 PCR testova za RS", rekao je Vučić.
 
 
Snitetska voozila će biti poslata u 15 opština RS. Za kupovinu ovih vozila izdvojeno je oko 700.000 evra.
  • Vlada

    24.07.2020 08:36
    Nije obaveza Srbije, ali je obaveza Bosanaca na vlasti koji su polovini Bosne podelili pasoše Srbije da bi glasali za njih.
  • Korto

    23.07.2020 23:22
    Hvala botinama koje su učestvovale u dokazivanju moje tvrdnje. Puno pozdrava za dežurnu napredno-informatičku propagandnu brigadu!
  • Pahuljica

    23.07.2020 20:00
    Hahhhaaaa ..bolje golf 2(dvice )da je Dodiku poklonio. Manje bi nas bolelo to u Laktasima ima prodju. ):):):

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.