Lončar novinaru N1: Zašto ste nervozni, nije dobro za lepotu

Ministar Zlatibor Lončar uputio je neprimeren komentar novinaru N1 Petru Gajiću tokom današnje konferencije Kriznog štaba o epidemiološkoj situaciji u Srbiji.
Lončar novinaru N1: Zašto ste nervozni, nije dobro za lepotu
Foto: FoNet
Pokušavajući da odgovori na pitanje u vezi sa tekstom AFP o smrti Ljubiše Đurića u Zemunu Lončar je upitao novinara N1 zašto se nervira kada to nije dobro za lepotu.
 
Novinar N1 uputio je, zapravo, pitanje premijerki, koja je ranije danas tekst francuske agencije Frans pres okarakterisala kao lažan.
 
"Ne znam da li vi dovoljno znate šta je respiratorni centar, šta je jedinica intenzivne nege… Morali biste da znate sve te pojmove da bismo pokušali da razgovaramo. U svakom slučaju, reći će vam i doktor Dragoš (Stojanović, načelnik zemunske bolnice) da ni u jednom momentu nije poenta priče da nije bilo respiratora. Čovek je bio na neinvazivnom respiratoru, imao je saturaciju 96, to je trajalo 45 dana… Ako mislite da je taj AFP trebalo da odluči kad će biti intubiran…", rekao je Lončar.
 
Kada je novinar pokušao da ministru uputi dodatno pitanje, Lončar ga je prekinuo:
 
"A što ste nervozni? Pa nemojte, utiče to na lepotu… Samo polako, pustite da odgovorim, ja vam kažem suštinu", nastavio je ministar.
 
AFP objavila je da je Ljubiša Ðurić preminuo od Kovid 19 u Zemunskoj bolnici čekajući na respirator, a uprkos bolničkim izveštajima i samoj potvrdi direktora bolnice da nije bilo slobodnih respiratora. Premijerka Ana Brnabić tvrdi da je reč o strašnoj laži, o čemu više OVDE.
 
Direktor KBC "Zemun" Dragoš Stojanović izjavio je danas da je njegova izjava koju je dao AFP-u, o pacijentu koji je preminuo u toj bolnici, u naslovu "Nije bilo mesta u respiratornom centru" izvučena iz konteksta, o čemu opširnije OVDE.
 
Lončar je dodao da bi bilo krivično delo kada bi nekog pacijenta sa saturacijom 96 ili 97 koliku je imao preminuli Ljubiša Đurić, lekari intubirali.
  • Bravo

    12.09.2020 13:02
    stočetrdesetpet
    @Lale
    Odlika baš tih neobrazovanih primitivaca je da argumente menjaju etiketama, a od kojih vam je izgleda omiljena ta univerzalna "bot" etiketa koju lepite apsolutno svakome ovde sa čijim se mišljenjem ne slažete. Odlika maloumnika jeste da ne razumeju šta znači reč "demokratija" i tesno je skopčana sa licemerjem, puna su vam licemerna usta demokratije dok osobe sa kojima se politički ne slažete nazivate "maloumnicima" a pod "demokratijom" podrazumevate da ste dobili pravo da uvodite pravila i standarde koji potom važe samo onda kada to vama tako odgovara, što veoma lepo ilustrujete bezumnim lavežom kada vam neko uzvrati istom etiketom koju sami namećete drugima. Vaše viđenje "slobode mišljenja" je da tu slobodu imate samo vi, dok su svi ostali "maloumnici" čija čak i imena tražite da biste pravili te "demokratske" spiskove za odstrel.
    Ta maloumnost za koju nemate kapacitet da je spoznate se veoma jasno ogleda u vašem svakodnevnom ponašanju, tačno je da vi na sva usta vičete "demokratija" i sebi dodeljujete niz ničim zasluženih epiteta, ali semantička igranka ne može nikako promeniti da je vaše ponašanje krajnje fašističko i totalitarno. Pozdravite onoga ko vas je naučio da "demokratija" znači da mora biti onako kako vi kažete i nikako drugačije i prenesite mu da jednoumlje i pravljenje spiskova neistomišljenika to nikada nije bilo u istoriji postojanja tog pojma.
  • Radoznala

    24.07.2020 18:04
    Zašto?
    @ Bravo "Ja nisam nikakav bot, a nemam ni ljubitelje u ovoj opoziciji... ". A zašto Vas ne vole, mislim, nisu Vaši "ljubitelji"?
  • Filip

    24.07.2020 14:57
    Rep SNS muzika
    Djilas, Solak, Soros, Djilas, Solak, Soros, Djilas, Solak, Soros, Djilas, Solak, Soros, Djilas, Solak, Soros, Djilas, Solak, Soros, Djilas, Solak, Soros, Djilas, Solak, Soros, Djilas, Solak, Soros, Djilas, Solak, Soros, Djilas, Solak, Soros, Djilas, Solak, Soros, Djilas, Solak, Soros, Djilas, Solak, Soros, Djilas, Solak, Soros, Djilas, Solak, Soros, Djilas, Solak, Soros, Djilas, Solak, Soros,....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.