Gojković o otvorenom pismu oko 2.000 lekara: Svako ima pravo da iskaže svoj stav i neslaganje

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković je odgovarajući na pitanje na konferenciji Kriznog štaba vezano za otvoreno pismo lekara koje je upućeno Vladi Srbije i Kriznom štabu, rekao da u Srbiji svako ima pravo da iskaže svoj stav i neslaganje.
Gojković o otvorenom pismu oko 2.000 lekara: Svako ima pravo da iskaže svoj stav i neslaganje
Foto: FoNet
"Ima tu, kao što je ministar rekao, izuzetno poštenih i marljivih ljudi, koji su učestvovali i dalje učestvuju u lečenju kovid pacijenata, ali ima i animorziteta i politike. Apsolutno smo otvoreni za sve vrste sugestija, primedbi i želje da se pomogne. U kriznom štabu rade naši najeminentniji naši stručnjaci, sa svih instituta za javno zdravlje, Medicinskog fakulteta u Beogradu i Novom Sadu i Nišu. Svi su dobrodošli koji žele da pomognu. Ja samo apelujem da budemo jedinstevni i solidarni i da shvatimo da se nalazimo u ozbiljnoj prekretnici u ovom trenutku. Na zdravstvenim radnicima je da očuvaju svoje jedinstvo i solidarnost", istakao je Gojković.
 
Podvukao je da 33.000 lekara radi u zdravstvenom sistemu Srbije, kao i da se svakim danom razgovara "sa onima koji žele da razgovaraju".
 
"Od potpisnika apela imamo samo jednu stvar koja je medicinski opravdana, a to je da se poštuju mere i da se svi građani solidarišu, jer je to jedini put kojim ćemo izaći iz te situacije", kazao je on.
 
Gojković je komentarišući stav Svetske zdravstvene organizacije da je epidemiološka situacija na Zapadnom Balkanu ozbiljnija nego u drugim evropskim zemljama, istakao da će o uspešnosti borbe protiv epidemije moći da se govori tek kada se epidemija završi.
 
On je dodao da su zemlje Balkana u prvoj fazi borbe protiv korona virusa bile veoma uspešne, i da je Srbija po niskoj stopi mortaliteta u ovoj epidemiji jedna od najuspešnijih zemalja u Evropi, čak i kada se poredi sa visokorazvijenim evropskim zemljama.
 
Najviše obolelih je registrovano u Beogradu i Novom Sadu, veći broj obolelih je registrovan i u Kragujevcuni Kraljevu. Posebna pažnja se obraća na Valjevo kao i na Vrnjačku banju. U drugim gradovima je situacija uglavnom pod kontrolom, rekao je Gojković.
 
On je rekao da je sada "primarni cilj" zdravstvenog sistema "da se u bolnicama ne pomešaju pacijenti koji su KOVID i koji to nisu". Rekao je da se zbog toga odlažu sve druge intervencije, ali se "sva urgentna stanja i hitne operacije rade svuda u Srbiji".
  • crni domino

    25.07.2020 18:36
    dno dna
    Da, ima pravo da se izjasni dok se vi pravite blesavi jer ne postujete njihovo zalaganje i ne vidite njihove probleme!
  • Sram te

    25.07.2020 07:43
    Bilo
    Gde je kraj vasoj bahatosti bitange
  • MM

    25.07.2020 01:30
    Jel njima jasno da im vise niko ne veruje i da pricaju u prazno?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija