Vlada Srbije objasnila zašto na spisku članova Kriznog štaba nema Kisić Tepavčević i Jankovića

Mediji su danas objavili spisak osoba koje se nalaze u Kriznom štabu za borbu protiv virusa korona, a koji je formiran na osnovu zaključka Vlade Srbije.
Na spisku od gotovo 30 osoba koji su članovi Kriznog štaba bio je uočljiv izostanak dvoje prilično istaknutih stručnjaka u borbi protiv virusa korona u Srbiji. U pitanju su zamenica Instituta "Batut" Darija Kisić Tepavčević i imunolog Srđa Janković.
 
Tim povodom 021.rs je uputio pitanje Vladi Srbije zbog čega se Kisić Tepavčević i Srđa Janković ne nalaze na spisku iz zaključka koji je objavljen tek nedavno, iako je donet u martu.
 
"U formalnom smislu postoje izabrani i angažovani članovi Kriznog štaba. Svako radno telo Vlade Srbije, po Poslovniku vlade, može da angažuje stručna lica radi pomoći u ostvarivanju zadataka zbog kojih je osnovano", navode u Vladi za 021.rs.
 
Tako je i Vlada Srbije angažovala Dariju Kisić Tepavčević, Srđu Jankovića, Berislava Bekića državnog sekretara Ministarstva zdravlja, Svetlanu Filipović iz Torlaka, Vesnu Mijucić iz Instituta za transfuziju krvi, Dragana Despota iz Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju, direktora Instituta za javno zdravlje Niš Miodraga Stojanovića, te Tatjanu Pekmezović sa Medicinskog fakulteta.
 
"Vlada Srbije i ovom prilikom poziva sve zdravstvene radnike i sve pojedince koji mogu da doprinesu borbi protiv Covid-19 da se uključe u rad Kriznog štaba, jer je ovo zajednička borba svih nas", dodaju u Vladi Srbije.
 
Spisak izabranih članova Kriznog štaba možete da pogledate OVDE.
  • Dejan

    29.07.2020 22:21
    Cccc
    Samo napravite sistem da ga budala moze koristiti, posle ce budala sama od sebe hteti da ga koristi, to jedan od sistema kontrolisanja ovecih populacija, farma,parovi, veliki brat i ostalo ! Uzivajte gluperde ...
  • Raul Amon

    29.07.2020 21:37
    E da su mene pitali ja bih vas izlecio carobnim vodicama. Dokazano od jogurt revolucije pa do danas.
  • пера

    29.07.2020 21:31
    Не постоји кризни штаб
    Да ли може да се формира Кризни штаб 13.03.2020. а да није проглашено ванредно стање у том моменту. Легитиман је и законски орган за борбу против епидемије је Републички штаб за ванредне ситуације чији је командир по закону министар МУП-а или ти Н, Стефановић. Обзиром на надимак дотичног, оцењено је да је напотребно се држати закона као пијан плота, да би се убацила блистава звезда и носиоц свих изборних листа на његово место. Нажалост он има исте квалификације као и "С...."- Небојша из Београда, па смо ту где јесмо

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.