"Aliexpress": Logistički problemi zbog pandemije, Srbija nije na našoj crnoj listi

Kompanija "Aliexpress" govoreći o tome zašto nema besplatne dostave za Srbiju za pošiljke skuplje od pet dolara navela je za Startit Dnevnik da zbog pandemije virusa korona postoje određeni logistički problemi.
"Aliexpress": Logistički problemi zbog pandemije, Srbija nije na našoj crnoj listi
Foto: Pixabay
"Aliexpres direktno povezuje potrošače i prodavce. Besplatnu dostavu nude prodavci koji su nedavno smanjili uslugu (neke su i dalje dostupne), zbog povećanja logističkih troškova koje je prouzrokovala pandemija COVID-19 i odnosi se na sve zemlje u kojima trgovci prodaju. Radimo naporno i blisko s našim logističkim partnerima da poboljšamo situaciju", odgovorili su iz ove kompanije za Startit Dnevnik
 
Posledica odluka kompanija za dostavu je ta da za Srbiju nema besplatne dostave za pošiljke skuplje od pet dolara, već se cena dostave kreće oko 100 dolara.
 
Iz kompanije Alibaba, u okviru koje posluje servis Aliexpres, na pitanje da li se Srbija nalazi na njihovoj crnoj listi, za Startit Dnevnik naveli su da to nije tačno.
 
Ranije se oglasila i Pošta Srbije demantujući tvrdnje da pošiljke naručene preko interneta nestaju u Srbiji. 
 
Oglasila se i Uprava carina, koja je navela da se poštanske i ekspresne pošiljke, sve vreme, od prijema do uručenja, uvek nalaze isključivo u prostoru javnog preduzeća Pošta Srbije ili prostorijama operatora, u koje carinici nemaju pravo samostalnog pristupa. Oni ukazuju da su moguća kašnjenja usled pandemije. 
 
Podsetimo da je Efektiva saopštila da je "Aliexpress" povećao poštarinu za Srbiju jer pošiljke masovno nestaju, o čemu više OVDE.
  • Dragan

    17.03.2021 22:05
    Nestaju posiljke
    U zadnja 3 meseca, nestalo mi je 20tak malih posiljki sa aliexpressa i jedna sa E bay. Mislim da neko treba debelo u zatvor da zaglavi i da se uvede pracenje posiljki, da bi se znalo ko krade.
  • Zoran

    26.08.2020 10:57
    Jadno
    Svi kojima su "tajanstveno" nestali paketi u crnoj rupi izmedju Carine i Poste mogu da potpisu peticiju ovde : https://www.peticije.online/peticija_posti_i_medjunarodnoj_postanskoj_federaciji_povodom_tajanstvenog_nestajanja_postanskih_posiljki_malih_vrednosti_iz_inostranstva_i_zemlje
  • udonja

    10.08.2020 04:11
    Naftalin
    Majku mu, a sta li ce cariniku moje jeftine kineske gace? A mozda ih nosi i poštar?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija