Gojković: Vučićeva tvrdnja da će virus biti savladan do početka avgusta apsolutno odgovara trenutnom stanju

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković kazao je da se tvrdnja predsednika Srbije Aleksandra Vučića, izrečena 12. jula, da će virus biti "savladan u Srbiji u sledećih 20 dana", apsolutno može podrediti trenutnom epidemiološkom stanju u Srbiji.
Gojković: Vučićeva tvrdnja da će virus biti savladan do početka avgusta apsolutno odgovara trenutnom stanju
Foto: 021.rs
"Aleksandar Vučić želi da se što pre situacija dovede u optimalan nivo. Mi smo krajem juna imali nešto za što smo očekivali da će biti potrebno dve do tri nedelje aktivnih mera i za to smo uveli mere u periodu između 5. i 10. jula", naveo je Gojković.
 
Kako je rekao, borba protiv korona virusa neće biti kratka, ali je "istina da se Srbija nalazi na dobrom putu".
 
"Manji broj zaraženih i takozvano 'zaravnjenje krive' je posledica mera koje sprovodimo i toga što je sve jača svest građana da je ovo borba celog društva, a ne posledica slabljenja virusa", rekao je Gojković.
 
On je apelovao na građane da i pored najavljenih visokih temperatura izbegavaju kupališta, naročito ona neobezbeđena, jer, kako je objasnio. "korona ne može da se prenese kroz vodu, ali može u vodi ukoliko ne držimo odstojanje od drugih kupača".
 
"Moramo naći način da se ponašamo u skladu sa preporukama, nemojte zbog kratkog zadovoljstva da preživite gorko iskustvo bolesti", poručio je Gojković.
  • srđan

    03.08.2020 08:35
    molba 021
    Molim redakciju radija 021 da ukinu pluseve i minuseve. Botovi su i taj aspekt obesmislili
  • dee

    01.08.2020 23:07
    Ako se ono sto Vucic kaze kosi sa cinjenicama -- utoliko gore po cinjenice.
  • Milan

    01.08.2020 21:21
    LZN
    Napise covek za botove kako ih nije sramota da lupaju minuse I da li imaju dostojanstva I fasuje 300 minusa. Prejako

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija