Na splavovima i dalje žurke uprkos zabrani

Ministarstvo građevinarstva i infrastrukture Srbije najavilo je pojačanu kontrolu splavova i pozvalo vlasnike da poštuju mere koje je propisao Krizni štab.
U saopštenju se navodi da je primećeno održavanje žurki, proslava i svadbi na Dunavu i Savi, čime su pojedini ugostitelji želeli da zaobiđu primenu naloženih mera Kriznog štaba koje se odnose na rad klubova, restorana i drugih objekata na kopnu.
 
Dodaje se da je inspekcija u prethodnom periodu obavila nekoliko kontrola i napisala tri prekršajne prijave sa rasponom kazni od 200.000 dinara do dva miliona dinara.
 
Uprkos tome, uočeno je da pojedini vlasnici i dalje oglašavaju organizovanje žurki i drugih proslava na splavovima, vrlo svesni da time direktno krše propise, zbog čega će se pojačati inspekcijske kontrole u predstojećem periodu.
 
Saopštenje brodarstvu predstavlja instrument za realizaciju mera koje je utvrdio Krizni štab, pri čemu se naglašava da nije zabranjen rad splavova tokom dana, već nakon 23 časa, kao i svih drugih objekata na kopnu.
 
Takođe, dozvoljeno je okupljanje najviše 10 osoba na splavu, s tim što rastojanje između prisutnih mora biti najmanje 1,5 metara, a zabranjeno je organizovanje žurki i proslava na njima, s obzirom na to da se time krše naložene epidemiološke mere zaštite stanovništva.
  • Kolektor

    04.08.2020 14:48
    Diplomac
    Protiv sam "glupih maski" a još više protiv pravopisa! Ko sme da me sputava u nepismenosti. Ako se još malo potrudimo pisaćemo kako ko hoće pa ko razume razume a ko ne - nek nam bude posluga (bar neka korist od tih pismenih cepidlaka). Samo da diplomiram. Nadam se i masteru. Što da ne i doktorat!
  • Jeremija

    03.08.2020 06:11
    Srbistan...pametnom dosta
  • Irena

    02.08.2020 14:59
    Obicna gradjanka
    Kad se pobrkaju loncico onda sta kp uhvati a s all abini ostaju praznih ruku.Hocu da kazem sledece: u ovoj zemlji se nezna red jer pravila preporucuje skupina nazvana krizni stab koji nije nikakvo zakonsko telo;preporuke taci kako ko hoce jer oni koji treba preporuke da proglase vazecim,ne zele da se zamere nikomPa onda institucije koje bi trebalo da vode brigu o realizaciji i mera i kazni,prave se slepe jer znaju da nemaju bilo kakvu pravnu
    osnovu da kontrolisu .I to vam je uredjena Srbija u epidemiji.Sbi odgovorni a niko ne odgovara.A virus caruje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.