Anketa 021: Građani za smenu članova Kriznog štaba, razočarani u njihov rad

Anketa portala 021.rs u kojoj je, tokom proteklih sedam dana, prikupljeno više od 5.000 glasova, pokazala je da građani velikom većinom podržavaju inicijativu za smenu Kriznog štaba.
Anketa 021: Građani za smenu članova Kriznog štaba, razočarani u njihov rad
Foto: FoNet
Na pitanje "Da li podržavate inicijativu za smenu Kriznog štaba?" odgovoreno je 5.544 puta. 
 
Najveći broj čitalaca, njih 3.955, odnosno 71,3 odsto, odgovorilo je da podržava ovu inicijativu, dok je svega 882 građana (15,8 odsto) odgovorilo da ne podržava.
 
Gotovo četiri odsto građana je reklo da "nije sigurno" da li podržava inicijativu, dok je 8,8 odsto njih (488 glasova) reklo da nije zainteresovano za ovu temu.
 
  
 
Portal 021.rs krajem juna i početkom jula sproveo je još jednu anketu koja se tiče rada Kriznog štaba. Tada je na pitanje "Kako ocenjujete Krizni štab tokom pandemije?" stiglo 6.603 glasa. 
 
Čak 86 odsto učesnika ankete je reklo da nisu zadovoljni radom Kriznog štaba. Odnosno, najviše njih, 57,8 odsto (3.822 glasova) reklo je da je "od starta nezadovoljno", dok je 28,3 odsto građana (1.871 glas) bilo zadovoljno, ali je u međuvremenu postalo razočarano radom članova ovog vladinog tela.
 
Da je od početka zadovoljno njihovim radom reklo je 5,4 odsto (361 glas) učesnika ankete, dok je odgovor "delimično zadovoljan" prikupio 3,9 odsto glasova. Tek 27 njih se izjasnilo da je bilo skeptično u rad Kriznog štaba, ali da danas imaju pozitivno mišljenje, dok gotovo četiri odsto njih nema stav u vezi sa ovom temom.
 
  
 
Podsetimo, lekari su sredinom jula pokrenuli inicijativu kojom se traži formiranje novog Kriznog štaba, što je privuklo veliku pažnju medija, ali i članova štaba. Inicijativu je do sada potpisalo više od 2.800 zdravstvenih radnika iz različitih delova Srbije. Njima je podršku dalo i 1.700 prosvetara, a pridružili su im se i umetnici, advokati i drugi građani.
  • Petar

    04.08.2020 08:35
    Jedan Hitler je bio previše
    Prosečan Srbin ponovo navalio na posledice, a uzrok, zašto je uopšte i formiran OVAKAV kriznii štab i pored naših sjajnih lekara i moralnih ljudi, ostaje netaknut. Treba prvo otkloniti uzrok, onda se baviti strašnim posledicama koje je taj uzrok i napravio...
  • Obavezno

    03.08.2020 13:29
    obavezno
    Hoćemo i zahtevamo krivičnu imaterijalbu i svaku sudsku odgovornost. Narovno lustacija komplet vlasti i takozvanog štaba odmah po oslobođenju!
  • Ne kontam

    03.08.2020 10:38
    I dalje
    I dalje ne kontam zašto niste izašli na izbore? Jedino što vidim je da uživate u sopstvenom haosu i to što uživate da pravite dramu. Na vašu sreću, još dugo ćete da uživate. Krizni štab je u redu, može biti bolji, ali ljudi rade svoj posao. Eto malo, pa se zanimajte.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.