Kon: Nije jednostavno doneti odluku o modelu nastave

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da je polazak u školu najznačajnije pitanje u ovom trenutku i da je Krizni štab danas dobio dopis od Ministarstva prosvete sa predlozima modela nastave.
Kon: Nije jednostavno doneti odluku o modelu nastave
Foto: 021.rs
"Neke stvari su dobro procenjene od strane prosvetara, važno je da oni sami vide da li je moguće takvu nastavu održati i da li postoji dovoljan kapacitet škola", rekao je Kon na konferenciji za novinare.
 
On je dodao "da je zamisao jedna stvar, a sprovođenja druga", kao i da trenutno ne može da kaže kako će se to sprovoditi.
 
"O nošenju maski moramo da prodiskutujemo", rekao je i objasnio da je "jedna priča sad dok je lepo vreme i dok su otvoreni prozori, a sasvim druga u vreme kad prozori budu zatvoreni zbog hladnog vremena".
 
"A odluku treba da donesemo za čitav period. Isto tako, da li je korisno ako postoji odgovarajuća distanca da se neprekidno nose maske ili ćemo odrediti kada mogu da se skidaju. Treba još vremena da se prodiskutuje, nije jednostavno donositi odluke o tom pitanju", naveo je Kon.
  • S

    04.08.2020 14:11
    .
    Kako nauciti prvake onlajn da nauce da pisu
  • Liječnik

    04.08.2020 01:10
    Škola i djeca
    Ne bih još pustio djecu u školu.


  • Stanoje

    03.08.2020 23:10
    @Odluke03.08.2020

    U potpunosti se slažem sa vašim komentarom. Samo bi nadodao da naša struka donosi odluke koje je SNS-ova vlast odredila, i tu se priča završava.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.