RHMZ upozorio na nevreme, za Vojvodinu uključen narandžasti meteoalarm

Republički hidrometeorološki zavod izdao je hitno upozorenje na nepogode, grad, olujni vetar i olujne pljuskove.
RHMZ upozorio na nevreme, za Vojvodinu uključen narandžasti meteoalarm
Foto: Pixabay
Kako navodi RHMZ, nevreme će se razviti danas posle podne, uveče i u toku noći, a u sredu će se intenzivirati na širem području, naročito u centralnoj i južnoj Srbiji.
 
Kiša već pada na području Vojvodine, a RHMZ navodi da su mogući i pljuskovi.
 
Najniža temperatura kretaće se od 15 do 24, a najviša od 30 do 35 stepeni Celzijusa. Duvaće slab i umeren, u košavskom području i na planinama povremeno i jak južni i jugoistočni vetar, koji će na jugu Banata imati i udare olujne jačine.
 
Očekivana biometeorološka situacija može imati nepovolјan uticaj na hronične bolesnike, naročito astmatičare i osobe sa varirajućim krvnim pritiskom. Glavobolјa i promenlјivo raspoloženje su moguće meteoropatske reakcije.
 
 
Očekuje se da sreda bude najnestabilniji dan sa učestalom pojavom kiše, pljuskova i grmljavine, ali i sa uslovima za lokalne nepogode sa gradom, olujnim vetrom i velikom količinom padavina.
 
Od četvrtka do kraja nedelje promenljivo - smenjivaće se sunčani periodi i kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom, koji će biti češći u centralnim i južnim delovima Srbije.
 
Temperatura oko i malo iznad proseka za prvu polovinu avgusta.
 
Uključen i meteoalarm
 
Za danas je RHMZ uključio narandžasti meteoalarm za područje Vojvodine, Beograda i Zapadne Srbije, što znači da vreme u tim predelima može prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasno po ljude i životinje.
 
 
Za ostatak Srbije je uključen žuti meteoalarm.
  • gandra

    04.08.2020 08:31
    ako je juzna pokrajina Kosovo i Metohija, severna nije Srem, Banat...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija