Nikolić: Drumska mafija ponovo na putevima, podmeću predmete kako bi izazvali nesreće

Generalni sekretar AMSS Milan Nikolić izjavio je danas da će takozvana "drumska mafija" pokušati da iskoristi sezonu letnjih odmora i putovanja i upozorio da se na putevima namerno podmeću predmeti kako bi se izazvala nesreća.
Nikolić: Drumska mafija ponovo na putevima, podmeću predmete kako bi izazvali nesreće
Foto: 021
On je za televiziju Prva objasnio da se predmeti postavljaju tako da neko naleti, a zatim se ti što su predmet postavili pojavljuju "kao neko ko rešava problem" i upozorio da takva lažna pomoć na putu zatim vozilo i vozača odvozi u servis kako bi naplatili stvarne ili fiktivne troškove kvara.
 
"To su različite metode, razrađene godinama. To su posipanje ulja, bušenje hladnjaka na benzinskim stanicama i u zaustavnim trakama. Koriste se i metalnim predmetima koji bi izbušili pneumatike, bave se i podizanjem tzv. češljeva sa nadvožnjaka", rekao je on.
 
Prema njegovim rečima, vozači koji se kreću autoputem brzinom od 120 kilometara na sat ne mogu da reaguju ni preko dana, a kamoli noću kada naiđu na takve prepreke na putu, kao i da vozačima to ne izgleda kao prevara i da su najčešće zadovoljni što su preživeli i oni i saputnici.
 
"Vozač tu iznenadnu pomoć doživi kao sreću u nesreći, pomoć prihvati ne sluteći da se radi o isplaniranom krivičnom delu. Odvoze ga u servis gde mu prijavljuju razne kvarove po enormnim cenama", kazao je Nikolić i dodao da vozači shvate da je prevara tek kada čuju za cenu otklanjanja kvara.
 
Kako kaže, prevaranti tada zauzmu drugi stav i traže od 300 do 500 evra jer su obavili šlepanje i dijagnostiku.
 
Naveo je da je reč o uigranoj prevari koja se događa godinama, ali i u zemljama regiona i preporučio vozačima da se, ukoliko se nađu u takvoj situaciji, obrate policiji ili AMSS.
 
"Ne samo oni koji su u zamci, nego i oni koji primete da se nešto čudno dešava na autoputu neka pozovu AMSS", napomenuo je Nikolić i dodao da su žrtve više stranci nego građani Srbije, budući da se oni lakše snađu u takvim situacijama.
  • Ranko

    06.08.2020 20:52
    A kad ćete vi iz vlasti objaviti da ste rešili neki problem?
  • crni domino

    05.08.2020 10:44
    Nista cudno
    To je sve u sklopu realizacije imperatorovog plana da svi budu zaposleni i on to realizuje...
  • RVosha

    05.08.2020 08:26
    Smrdija
    i onda se neko pita zasto evropa ne zeli nista da ima sa nama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.