Poštari zbog epidemije obavezni da se pridržavaju preventivnih mera

Svakog dana na kućne adrese širom Srbije pošiljke dostavlja oko 4.000 poštara i dostavljača, a obzirom na aktuelnu epidemiološki situaciju, u Pošti Srbije kažu da su radnici obavezni da se pridržavaju mera bezbedne dostave pošiljaka kako bi se sprečilo širenje virusa korona.
Poštari zbog epidemije obavezni da se pridržavaju preventivnih mera
Foto: 021.rs
Pored nošenja zaštitnih maski i održavanja fizičke distance, poštari i dostavljači imaju obavezu i da građane na čija kućna vrata dolaze, upućuju da za potvrdu o uručenju pisma ili pošiljke koriste svoju olovku za potpis, kažu u "Pošti Srbije" za Tanjug.
 
Na pitanje da li je bilo pritužbi da poštari koji dolaze na kućne adrese ne nose zaštitne maske, u pisanom odgovoru navode da se nepoštovanje odluka u pogledu primene mera zaštite, naročito u pogledu obaveze nošenja zaštitne maske, smatra povredom radne obaveze.
 
"Na svakom zaposlenom je, bez izuzetka, da se pridržava propisanih opštih i posebnih mera zaštite za vreme dok traje proglašenje epidemije zarazne bolesti", navode u ovom državnom preduzeću.
 
Dodaju da je angažovano više poštara i dostavljača u odnosu na isti period prošle godine, tako da svakog dana na kućne adrese dostavu pošiljaka obavlja oko 4. 000 poštara i dostavljača, a da je rad "Pošte" organizovan u punom kapacitetu.
 
Napominju da je dostava organizovana u skladu sa raspoloživim kapacitetima i u skladu sa tehnološkim uputstvima i procedurama uz primenu mera zaštite.
 
Inače, u prvom kvartalu ove godine, prema podacima RATEL-a, u unutrašnjem saobraćaju koji obavlja 14 operatora poštanskih ekspres usluga, ostvaren je obim saobraćaja od 8.679.453 ekspres pošiljaka. U ove podatke ne ulazi dostava drugih pošiljaka kao što su obična pisma i paketi koji pripadaju takozvanoj univerzalnoj poštanskoj usluzi, i kod nas je obavlja isključivo Pošta Srbije.
  • vera

    28.11.2020 14:19
    Poštari mesecima bez maski
    Pitala sam našeg poštara zašto ne nosi mesecima masku, Novo Naselje, deo zvani Šarengrad, njegov odgovor: ja sam mešanac, od kamena.. i uručuje mi pošiljku, ja imam masku prilikom prijema, uzimam svoju hemijsku da potpišem, posle redovno dezinfikujem ruke.
    Znači, poštari mogu biti slobodni prenosioci i nikom ništa!? :O
    A maska 20 dinara. Čovek ni zbog sebe ni zbog stotina ljudi nije odgovoran!
    Bilo bi dobro da objavite da nadležni u PTT shvate koju odgovornost nose.
  • Ja

    04.08.2020 20:33
    Poštar
    Laž!!! Prvo maske smo dobili neke, šio ih Đura u podrumu. Drugo ne da nisu pojačali sa ljudstvom nego smo desetkovani. Npr u Sr Kamenici treba da nas je šest poštara a već dve nedelje radimo samo ja i kolega pet reona. Sve za iste pare. Plus nemaju koga da nam pošalju jer je ista situacija u svim poštama u gradu.Da dodam da smo obojica na ugovorima na određno vreme. Zaključak je da je korona kao izmišljena za stalno zaposlene radnike koji vole da udare krivinu!
  • Pera

    04.08.2020 16:34
    Danas bio postar, ima masku, al' na vratu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.