Zelenović: Broj obolelih u Šapcu deset puta manji nego pre tri nedelje

Komandant Štaba za vanredne situacije i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović rekao je da je danas otkriveno devet novoobolelih od COVID-19, što je deset puta manje nego pre tri nedelje.
Zelenović: Broj obolelih u Šapcu deset puta manji nego pre tri nedelje
Foto: 021.rs
"Mi smo odlučili da se istinom i činjenicama borimo protiv zaraze. Izborili smo se da testiramo znatno veći broj ljudi nego što je prosek u Srbiji i da rezultate testova dobijemo u roku od 24 sata. Takođe, testiramo i sve kontakte lica koja su kovid pozitivna", rekao je Zelenović agenciji Beta.
 
Prema njegovim rečima, svi kontakti su u izolaciji i pod nadzorom sanitarne inspekcije i komunalne i redovne policije.
 
"Zaraza može da se pobedi samo kada se uspostavi dobar sistem nadzora i onda vam nije potreban policijski čas ili bilo kakvo zatvaranje zdravih ljudi", objasnio je Zelenović.
 
"U danima posle izbora, kada je eskalirala zaraza, imali smo 1.800 pozitivnih i oko 3.000 kontakata. A pre izbora, u Šapcu je bilo samo 75 pozitivnih na korona virus", podsetio je gradonačelnik i dodao da su od početka epidemije u Šapcu preminule 33 inficirane osobe.
 
Zelenović je rekao da su veliki doprinos u suzbijanju zaraze u Šapcu dali i profesori Zoran Radovanović i Oliver Stojković, koji kao stručni konsultanti pomažu Štabu za vanredne situacije.
 
U šabačkoj kovid bolnici trenutno je hospitalizovano 210 pacijenata s upalom pluća.
  • Dejan

    05.08.2020 01:54
    Djesi Zeleni, Mirko je. Volim te brate a ako me se setis za dan bezbednosti lepo bi bilo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.