RHMZ i AMSS upozoravaju na nevreme, crveni meteoalarm izdat za delove Srbije

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje i najavio obilne padavine na teritoriji cele zemlje.
RHMZ i AMSS upozoravaju na nevreme, crveni meteoalarm izdat za delove Srbije
Foto: 021.rs
"Na području Srbije danas se očekuje pojava obilnih plјuskova sa grmlјavinom. U prvom delu dana više padavina na jugozapadu, zapadu i severu Srbije, a posle podne i uveče i u centralnim i jugoistočnim krajevima, gde može pasti i više od 60 mm kiše za 24 sata. Na jugozapadu i jugoistoku zemlјe plјuskovi će lokalno biti praćeni i gradom i olujnim vetrom", navedeno je u upozorenju RHMZ-a.
 
Maksimalna dnevna temperatura će se kretati od 16 koliko će biti na Kopaoniku do 29 u Negotinu. Slično vreme očekuje se i tokom sutrašnjeg dana.
 
Područje jugoistočne i jugozapadne, kao i na teritoriji Kosova i Metohije obeleženo je crvenim meteoalarmom što predstavlja vrlo opasno vreme.
 
"Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja", navedeno je na sajtu RHMZ-a.
 
 
U ostalim delovima zemlje na snazi je narandžasti meteoalarm gde su moguće prognozirane vremenske pojave takvog intenziteta da mogu prouzrokovati štetu po ljude i životinje.
 
Upozorenje vozačima
 
Na putevima u Srbiji vozače danas očekuju nestabilni uslovi za vožnju, mokri kolovozi i povremeni pljuskovi, saopštio je Auto-moto savez Srbije.
 
Na brojnim putevima u toku su radovi pa je potreban dodatni oprez. Na naplatnim rampama nema zadržavanja.
 
Kamioni na Horgošu čekaju oko tri sata, na Batrovcima oko dva, a na Kelebiji sat vremena.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija