Uhapšeni sudski izvršitelji, fingirali izvršni postupak, jedan novac dužnika zadržavao za sebe

Pet osoba iz Valjeva uhapšeno je zbog sumnje da su malverzacijama oštetili više osoba za oko tri miliona dinara.
Uhapšeni sudski izvršitelji, fingirali izvršni postupak, jedan novac dužnika zadržavao za sebe
Foto: Pixabay
Uhapšeni su sudski izvršitelji iz Valjeva G. B. (49), D. J. (60), S. V. (49) i S. P. (49) zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj i prali novac, kao i Z. P. (48) koji se tereti za pranje novca i pomaganje u zloupotrebi službenog položaja.
 
Osumnjičeni se terete da su, od januara 2018. do novembra 2019. godine, fingirali sprovođenje izvršnog postupka. Kako se sumnja, oni su fiktivnom dokumentacijom izdavali naloge računovodstvu suda za isplatu sredstava na račun osumnjičenog bravara Z. P, na ime usluga obijanja i zamene brava na vratima koje on nije izvršio.
 
Na ovaj način oni su, kako se sumnja, oštetili izvršne poverioce za 2.963.300 dinara.
 
Takođe, sumnja se da je G. B. od decembra 2015. do decembra 2016. godine, novac koji su izvršni dužnici uplatili na ime troškova postupka zadržavao za sebe, bez uplaćivanja na račun suda. Na taj način on je, kako se sumnja, oštetio izvršne poverioce za 119.250 dinara.
 
Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.
  • NENAD

    08.08.2020 20:01
    Postoji neka KATARINA SIMIC iz Valjeva koja se predstavlja kao javni izvrsitelj. Moja majka je platila neki dug sto je trebala da plati i sudske troskove naravno. Medjutim, pojavljuje se ta Katarina i salje da se plate neki sudski troskovi i ako su se platili ti troskovi. I to je posle placeno. Medjutim, ova opet salje da se plate sudski troskovi. Moja majka i to plati. Kad ova opet salje. Ja kazem majci prijavi to, ona nece. I na kraju je majka pozvala i rekla "sta mi vise saljete da placam,meni je to sumnjivo". Ta zena je odgovorila da nema vise nista da se placa,jos samo to. Moja majka je i to platila i od tad je prestala da salje. Nisam mogao da se svadjam sa majkom jer su troskovi na njeno ime. Da su troskovi bili na moje ime onda ne bih odgovarao za svoje postupke. Apelujem na sve da se proveri i ova osoba. Predstavila se kao KATARINA SIMIC, JAVNI IZVRSITELJ, MIŠARSKA 6, VALJEVO.
  • ja

    05.08.2020 13:34
    Za ovo minimum 25 godina robije.
  • Sima

    05.08.2020 11:43
    uredjena drzava
    Naravno da je uredjena drzava ali iskljucivo za lopove bitange i kriminalce svake vrste, u takvoj drzavi nema mesta za postenog coveka. Poslanici nece novinarima da se predstve jer su deo takve uredjene drzave. Izvrsitelji kao predstavnici drzave svakog dana dokazuju kakvoj drzavi i kojoj politickoj strukturi pripadaju. Drzava na vapaj gradjana se ne obazire jer su oni njoj masina za punjenje budzeta koji samo odabrani mogu da trose, ne polazuci racuna nikome. Pitam se samo, dokle ovaj napaceni Srbin pristaje na ovakav namet, male lopovske bagre zasticene sistemom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija