Srđan Nogo i Zoran Radojičić pušteni iz pritvora

Bivši poslanici Srđan Nogo i Zoran Radojičić pušteni su danas da se brane sa slobode nakon saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.
Portparolka tužilaštva Irena Bjeloš precizirala je da su Nogo i Radojčić saslušani povodom krivičnog dela pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja u pokušaju. Nakon toga je tužilaštvo donelo rešenje kojim se ukida rešenje o njihovom zadržavanju (do 48 sati) od 3. avgusta.
 
Njih dvojica su privedeni u ponedeljak Sarajevskoj ulici u Beogradu, neposredno pred formiranje novog saziva Palamenta, pošto je Nogo prethodno najavio da će nove poslanike gađati iz pejntbol puške.
 
Policija je u centru Beograda u ponedeljak zaustavila automobil Noga, a gepek je bio pun kesa sa pejntbol puškama, praćkama i pirotehničkim sredstvima. Ispred republičkog zdanja zatečeno i nekoliko njegovih pristalica sa praćkama. 
 
Nogo je još pre nedelju dana najavio da neće dozvoliti konstituisanje novog saziva Skupštine i pozvao lidere i simpatizere opozicije da dođu i iz pejntbol pušaka pucaju na buduće poslanike. Kako je tada najavio, već su naručene puške za pejntbol iz kojih će se pucati i koje mogu da dobace oko 200-300 metara, baklje, topovski udari i rakete za vatromet, kojima će opozicija gađati buduće poslanike u novom sazivu srpskog parlamenta.
 
Inače, protiv Noga se vodi i postupak povodom nereda na nedavnim protestima u Beogradu, gde se sumnjiči da je bio kolovođa grupe koja je vršila nasilje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.