Preminula Isidora Bjelica

Spisateljica Isidora Bjelica preminula je u 52. godini života.
Vest o smrti potvrdio je njen sin Lav Pajkić, kao i izdavačka kuća "Laguna".
 
Bjelica je preminula posle duge i teške bolesti, o kojoj je govorila i u javnosti.
 
Rođena je u Sarajevu, 10. decembra 1967. godine. Fakultet dramskih umetnosti je završila u Beogradu, gde je živela i radila. Magistrirala je na istom fakultetu sa tezom "Tehnotriler kao savremeni oblik tragedije".
 
Bila je udata za dramaturga Nebojšu Pajkića, s kojim ima dvoje dece Lava Grigorija i Vilu Evangelinu.
 
Napisala je više od 40 knjiga, kao i nekoliko pozorišnih komada i radio drama. Imala je upliv i u svet filma, režirajući film "Dorćol - Menhetn". 
 
U pozorištu je režirala "Sarajku u Beogradu" i komediju svog supruga Pajkića, "Marhatana".
 
Kao TV autorka radila je nekoliko projekata, od toga "Klot-Frket" na BK televiziji i BN televiziji i "Isidorin ljubavni vodič" na televiziji Metropolis.
  • Krin

    06.08.2020 13:14
    ;-(
    Porodici iskreno saucesce a ti draga Isidora pocivaj u miru, necemo te zaboraviti jer ostavila si trag i pecet u vremenu u kojem si zivela, ostavila si toliko materijala da nemozemo te zaboraviti.
    Toliko si bila umerena u javnosti a i kada si izlazila u istu, tvoja vedrina, optimizam i borba za stavove koji zivot znace je ostala upamcena.......neka te sada Andjeli cuvaju a ti im budi ono sto si nama bila........
  • žena

    06.08.2020 08:17
    iz srca
    Počivaj u miru i neka te anđeli čuvaju
  • life

    06.08.2020 07:14
    Posebna, sa intelektom kakav se retko sreće, beskrajno duhovita...počivaj u miru isidora.


Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija