Kontroverzni profesor Džordan Piterson u Srbiji oboleo od korone dok se lečio od zavisnosti

Kontroverzni profesor psihologije Džordan Piterson oboleo je od virusa korona u Beogradu, a kako prenosi The Sun, njegovo stanje se pogoršalo nakon uzimanja terapije.
Njegova ćerka Mihaila Piterson navodi da je njen otac oboleo od korone u jednoj privatnoj klinici u Beogradu, gde je bio na lečenju od primarne bolesti - zavisnosti od lekova.
 
"Stavljen je na terapiju preventivno sa gomilom antivirusnih stvari. Nisam sigurna da je to bilo neophodno, jer su njegovi simptomi bili "lakši". Nije imao kašalj, imao je blagu temperaturu, ali mu je dodeljena ozbiljna terapija", navodi ona za The Sun.
 
Ona dodaje da njen otac boluje i od upale pluća, a da se drugi put ove godine bori sa tom bolešću.
 
"Ovo se dešava u trenutku kada smo napravili korak u njegovom oporavku. Život jednostavno nije pravedan, stvari trenutno nisu dobre. Biće mu bolje, ali definitivno je napravljen korak unazad", navodi njegova ćerka.
 
 
Piterson od 2016. godine ima zdravstvenih problema. Profesor je poslednja dva meseca u Srbiji, o čemu je pisao Nedeljnik
 
"Morao je na hitno lečenje u Rusiju, nakon nekoliko neuspešnih pokušaja da prevaziđe opasnu zavisnost od vrlo jakog leka protiv anksioznosti. Morao je da provede četiri nedelje na odeljenju urgentnog centra u vrlo teškom stanju, ali je uz pomoć izuzetno kompetetnih i hrabrih lekara preživeo. Neizvesnost oko njegovog oporavka bilo je jedno od najtežih i najstrašnijih iskustava koje smo imali", rekla je tada Mihaila Piterson.
 
"Uspeo je da se oporavi u Moskvi, pa smo otišli na Floridu. Tamo nas je dočekala pandemija koronavirusa, ali smo tamo saznali i za jednu kliniku u Beogradu", priča Mihaila za Nedeljnik.
 
Porodica Piterson stigla je u Beograd 8. juna. Profesor Piterson je odmah krenuo na terapiju, pisao je tada Nedeljnik. 
 
"Veoma smo zadovoljni prvim rezultatima terapije. Tata se oseća mnogo bolje. Radi se o inovativnom, holističkom pristupu koji je pomogao mnogima", rekla je tada Mihaila.
 
Autor koji je postao poznat kada se usprotivio korišćenju rodno neutralnih zamenica na fakultetu, pozivajući se na slobodu govora (a što je ovekovečeno u serijalu "Profesor protiv političke korektnosti" na Jutjubu), godinama je uzimao lekove kako bi ublažio dugotrajnu anksioznost posle teške autoimune reakcije na hranu.
 
Pitersonova ćerka kaže da su ga svi pokušaji da se odvikne od leka doveli do "nepodnošljive anksioznosti". On je imao jake simptome povlačenja i asocijalnosti, kao i akatiziju, tj. vrlo ozbiljne nevoljne pokrete, što je opisala kao "neverovatni, beskrajni, nezaustavljivi nemir koji se graniči s panikom."
  • JV

    23.02.2021 09:12
    Tupane pa ti ništa ne razumeš. Odlično si izabrao svoj pseudonim.
  • dijagnoza

    07.08.2020 18:29
    Napadose coveka samo zato sto je dosao u Srbiju, dezurni copor od 2 bota i 3 trola, sa sve alternikovima... izgleda im smeta i da se Srbija uopste spomene... teska patologija i neizleciva bolest, ne znam samo sto moraju da je lece na ovom sajtu svaki dan.
  • @@tupan

    07.08.2020 12:58
    Piterson i sam kaze da je konstruktivan razgovor sa vama prica u prazno, tj. borba sa vetrenjacama.
    Cak i kada inferiorni socijalisticki sistem propadne, socijalisticki tupani poput tebe ce ga pravdati.
    To je jedna od odlika totalitarnih ideologija - zavedeni pojedinci sa niskim iq-om kojima je zbog ''ponosa'' nemoguce objasniti da je socijalizam prica za malu decu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prikuplja se novac za plaćanje kazne Aide Ćorović

Feministička antifašistička mreža (FAM) pozvala je građane da doniraju novac kako bi platili kaznu za Aidu Ćorović i sprečili njen odlazak na odsluženje dvomesečne zatvorske kazne od petka 22. marta.