Pozivaju na radnu akciju uklanjanja cevi MHE iz reke u Rakiti

"Ne davimo Beograd" pozvao je danas zainteresovane građane da se priključe naporima pokreta "Odbranimo reke Stare planine" i krenu na radnu akciju uklanjanja cevi postavljenih radi izgradnje Mini-hidroelektrane iz korita reke u Rakiti u subotu, 15. avgusta.
Pozivaju na radnu akciju uklanjanja cevi MHE iz reke u Rakiti
Foto: Pixabay
"Kako država još nije realizovala pravosnažno rešenje Ministarstva zaštite životne sredine za uklanjanje cevovoda MHE (mini-hidroelektrane) 'Zvonce' u selu Rakita iz korita Rakitske reke, pokret 'Odbranimo reke Stare planine' zajedno sa meštanima i Mesnom zajednicom 'Rakita' odlučio je da u skladu sa tim rešenjem poštuje zakone i zakonske odredbe i sprovede rešenje", navodi "Ne davimo Beograd".
 
Organizator će preduzeti sve mere za mirno sprovođenje radne akcije, navodi se u saopštenju.
 
Organizovan je besplatan polazak iz Beograda u ranim jutarnjim časovima u subotu, 15. avgusta, a povratak za Beograd u popodnevnim časovima, po okončanju akcije. Sama akcija će početi u 10 časova.
 
Podsetimo da se na Staroj planini, kako je predviđeno nacrtom novog prostornog plana Grada Pirota koji bi već na jesen mogao da bude usvojen, u narednih 15 godina sigurno neće graditi mini-hidroelektrane (MHE). To je rezultat građanske inicijative i upornih nastojanja stručnjaka ekologa da dokažu štetne uticaje mini hidroelektrana na prirodu. 
  • Imeprezimestadion

    09.08.2020 14:58
    Zeleno
    Svaka cast za organizatore. A neki sledeci vikend skup na Kopaonik da se srusi objekat koji drzava bez uspeha rusi vec nekoliko godina.
  • M J

    09.08.2020 14:40
    Malo secanja unazad
    Znao je pokojni Tito sta radi sa tim radnim akcijama pre 40 i kusur godina gde su se ljudi zblizavali i jedno drugome verovali i postovali se do kraja zivota nakon tih radnih akcija.Govorim i o Muslimanima i o Hriscanima i o Vojvodjanima i o juznjacima i o Bosancima i o Katolicima i o Albancima i o S.Makedoncima.

    Toga vise nema.A mislim da su te mini radne akcije sa akcentom na ocuvanju zivotne sredine jedini nacin da narod ostane normalan i kompaktan i da ima osecaj zaista naroda a ne robova.

    Sa svojih 14 godina 1988 e godine isao sam da sadim borice na Fruskoj Gori u tadasnjoj zlatnoj SFRJ na dobrovoljnim radnim akcijama punih mesec i po dana kao ucenik nakon zavrsene osnovne skole cekajuci pocetak nove skolske godine i polazak u srednju skolu.

    Smestaj na nivou ne kampovi vec pravi smestaj u vidu niskopodnih kvalitetno uradjenih montaznih kuca hrana na nivou restorana, drugarstvo za zivota.Sa mnom su bili akcijasi radnici i iz Slovenije cistokrvni Slovenci i Hrvati iz Zagreba i Bosanci iz Sarajeva i Albanci iz Kosovske Mitrovice i Crnogorci iz tadasnjeg "Titograda" sadasnje Podgorice.Uvece svi ko jedan uz logorsku vatru i gitaru srecni kao nacija i ljudi.

  • Sloboda

    09.08.2020 14:35
    Zeleno
    Bravo! Tako treba. I jedino tako može u Smrdiji

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija