VIDEO: Voditelj oplodnju krava uporedio sa trudnoćom kod žena, reagovala i ministarka

Predsednica Koordinacionog tela Vlade Srbije za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović ocenila je danas "krajnje neprimerenim i uvredljivim" prilog u jutarnjem programu jedne televizije sa nacionalnom frekvencijom u kojem se pravi paralela između trudnoće žena i oplodnje krava.
VIDEO: Voditelj oplodnju krava uporedio sa trudnoćom kod žena, reagovala i ministarka
Foto: Pixabay
"Bez namere da komentarišem proces osemenjavanja krava, što je i bila tema ovog TV priloga, u šta se ne razumem, jer nisam doktor veterine, ne mogu, a da kao žena ne osudim analogiju koju je autor ovog priloga napravio sa trudnoćom i reprodukcijom kod žena", navodi se u pisanoj izjavi Mihajlović.
 
Neprimereno, neprofesionalno, uvredljivo i praćeno neznanjem o humanoj medicini i ženskom telu, konstatovala je Mihajlović.
 
Ovo poređenje napravio je jutros voditelj emisije "Dobra zemlja" u jutarnjem programu TV Happy. On je detaljno opisao novu metodu koju koriste veterinari u oplodnji krava i naveo koliko para je potrebno za to.
 
"Koliko su veterinari uspešni, možda bi doktori humane medicine, specijalisti humane reprodukcije i ginekolozi mogli da odu na neki lep kurs na Veterinarski fakultet. To bi nam diglo natalitet i bilo jeftinije. Cela procedura lečenja steriliteta košta manje od 100 evra. Sama spirala inače košta 1.800 dinara. S obzirom da se kravi daju doze za goveda, za žene bi moglo da bude samo jeftinije od toga. Svakako manje od hiljade i hiljade evra koliko žene, a i država, daju po privatnim klinikama", priča ovaj voditelj.
 
 
  • sremica

    17.08.2020 11:45
    Nejasno je ostalo da li ovaj veterinar koristi sopsttveni materijal za oplodnju ili je vlasnik junice dužan da mu obezbedi isti pošto vlasnik tv čak ni za to odavno više nije sposoban...
  • Milojko

    11.08.2020 15:40
    Sta reći
    Uros Davidovic
  • Kaya

    11.08.2020 06:07
    A bikovi?
    Razmisljam o priplodnim bikovima. Niih je malo u odnosu na krave ali su produktivni.   Ostali su ustrojeni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.