Đorđević: Svi oboleli u domovima za stare imaju lakšu kliničku sliku

Ministar za rad i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je da je u ustanovama socijalne zaštite i domovima za stare na korona virus pozitivno 268 korisnika i 78 zaposlenih i da svi imaju lakšu kliničku sliku.
Đorđević: Svi oboleli u domovima za stare imaju lakšu kliničku sliku
Foto: Pixabay
Đorđević je rekao da neki od zaraženih u ustanovama socijalne zaštite već imaju jedan negativan test, ali da će sa te liste biti skinuti kada i drugo testiranje bude negativno, a dodao je i da u domovima za nezbrinutu decu "uopšte nema virusa".
 
Prema njegovim rečima, 90 odsto zaposlenih koji imaju virus zarazilo se van posla, na bolovanju ili godišnjem odmoru i bili su pozitivni prilikom obaveznog testiranja pre nego što su se vratili na posao, odnosno nisu ni ulazili u domove, niti su ugrozili korisnike.
 
Đorđević je rekao da su domovi za stare, prema instrukcijama još na početku epidemije, podeljeni na crvene, narandžaste i zelene zone i da se korisnici koji se pokažu pozitivni na korona virus smeštaju u crvenu zonu, dok se oni koji su negativni i izlečeni smeštaju u zelenu zonu.
 
Prema njegovim rečima, od marta su zabranjene posete domovima za stare i u njih niko sa strane ne može da uđe, a da su nakon završetka vanrednog stanja jedno vreme bile dozvoljene posete na otvorenom, što je ukinuto.
 
Đorđević je rekao da u svim domovima postoji mogućnost da rodbina korisnika uz pomoć zaposlenih komunicira sa svojim najbližim preko video poziva.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija