Kon: Učenici nižih razreda najverovatnije će ići u školu, za ostale kombinovano

Odluka o početku školske godine biće doneta u utorak na sednici Kriznog štaba, najavio je epidemiolog Predrag Kon.
Kon: Učenici nižih razreda najverovatnije će ići u školu, za ostale kombinovano
Foto: Pixabay
Prema njegovim rečima, najverovatnije je da će učenici nižih razreda, do četvrtog, eventualno petog, biti u školama. 
 
"Mlađi razredi, koji su najznačajniji, do četvrtog, eventualno petog, biće najverovatnije u školama, a za ostale će biti kombinovano i drugačije za osnovne i srednje škole. To je do sada prodiskutovano, ali i to je podložno promeni. Postoje neka tehnička pitanja u vezi sa mogućnostima raznih škola i sa Ministarstvom prosvete ćemo to rešiti", rekao je Kon.
 
Naglasio je da roditelji treba da znaju da samo zdravo dete može da ide u školu.
 
Kako je rekao, roditelji će biti saradnici u svemu, jer je potrebno da dete svakog jutra pogledaju i izmere temperaturu, da se to ne prepušta samim školama, kao i da razgovaraju sa decom.
 
Samo ponašanje u školi biće definisano, kako za nastavnike, tako i za učenike, naveo je Kon i dodao da sutra sledi još jedan, završni dogovor sa delom Kriznog štaba koji je najviše uključen u to pitanje.
 
Rekao je da "neće biti tako teško kako možda izgleda, već će se napraviti tako da deci bude jasno" i najavio da će o tome kako će se nastava obavljati biti emitovani i prilozi preko javnog servisa.
 
Kako kaže, vrlo će pažljivo pristupiti tom pitanju, jer ima i negativnih iskustava, tamo gde se nije razmišljalo o distanci, o korišćenju dezinfekcionih sredstava itd.
 
"Važno je da u tim mlađim uzrastima praktično nemamo težih slučajeva obolevanja, niti postoji visok nivo transmisije i kad obole. Ta deca mnogo manje prenose virus", rekao je Kon i dodao da će se situacija svakako pratiti.
  • Ucenica Srednje

    12.08.2020 00:56
    Srednje skole
    Smatram da nije vreme za školu, u svakom odeljenje skavog dana neko ne dodje jer je prehladjen ili bolestan... Zamislite koliko ce samo sada dece biti bolesno, a kod kuce imamo bake, deke, roditelje i bracu i sestre, sve njih dovodimo u opasnost... Takodje, su i profesori kao i njihove porodice u opasnosti... Samo treba da sto bolje naucimo da funkcionisemo sa online nastavom i da zajedno ucinimo da to bude Sto bolje... Ovakav kombinovani sistem nikako nece uspeti i broj zarazenih se nece smanjiti... Pre svega mi je na prvom mestu porodica i njihovo zdravlje, ne zelimo da dovodimo neciji zivot u opasnost... NIJE VREME ZA ŠKOLU IMA VREMENA POBOGU, A ONLINE NASTAVA JE SUPER FUNKCIONISALA, A SMATRAM DA CE SADA JOS BOLJE JER SMO DONEKLE SAVLADILI SVE TO...
  • Ucenica V razreda

    11.08.2020 15:54
    Idemo u skolu!
    Deca trebaju da idu u skolu!Nek nosimo maske i sredstvo za dezinfekciju,drzimo distancu!Onlajn nastava nikako!Nista nestizem o da naucimo!Nestizem ni da sve prepisem sa TV!Imamo domaci od nastavnica,ucitelja i jos sa TV!Od I-IV nek idu u jednu smenu moze i V razred posto su i oni jos mali 11 godina. Od VI-VIII u drugu smenu. Ima puno da se uci!Onako u skoli ti objasne nastavnici,ucitelji,a ko ce kuci kad roditelji rade. Samo da se ide...Molim vas da odemo!
  • Mama

    10.08.2020 16:16
    Deca treba da idu u školu, to uopšte ne bi trebalo diskutovati.
    Ako hoćete da dete koje oseća simptome prehlade ostane kod kuće onda se za početak mora odobriti da roditelji pravdaju neograničeno mnogo časova. Ima deca koja su svako malo slinava.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija