Formirana Udružena opozicija Srbije

U Beogradu je danas formirana Udružena opozicija Srbije (UOS) koju čini 12 političkih stranaka, pokreta, sindikata i udruženja građana, a cilj te koalicije biće smena aktuelnog režima i izgradnja demokratskog i slobodnog društva, saopšteno je na pres konferenciji.
Novu političku organizaciju formirali su Stranka slobode i pravde Dragana Đilasa, Narodna stranka Vuka Jeremića, Demokratska stranka, Pokret za preokret, Državotvorni pokret Srbije Slobodana Samardžića, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara – Aron Čonka, Građanska platforma Jovan Jovanović, Udruženi sindikati Srbije Sloga, Pokret Slobodna Srbija, Šumadijska regija – Ana Santrač, Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije Otadžbina – Slaviša Ristić, kao i doskorašnji narodni poslanik Đorđe Vukadinović kao pojedinac.
 
Kako je naveo predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, "želja je da UOS okupi što veći broj građana Srbije i da artikuliše njihovo nezadovoljstvo prema aktuelnom režimu". On je dodao da je želja i da se opoziciono delovanje i saradnja podigne na viši nivo.
 
Prema rečima lidera Pokreta za preokret Janka Veselinovića, pokret Dveri je sam doneo odluku da ne bude u članstvu Udružene opozicije Srbije, iako je, kako je rekao Veselinović, UOS otvoren za saradnju sa njima. Veselinović je rekao da je UOS spreman za saradnju sa svim političkim organizacijama koje nisu sarađivale sa režimom, ali ne i sa organizacijama koje vode ljudi koji su bili za izlazak na, kako je istakao, lažne izbore.
 
Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas naveo je da je sada rano govoriti o izborima 2022. godine, ali je dodao kako veruje da će uspeti da se izbore za fer izborne uslove i da će UOS imati zajedničkog kandidata na tim izborima. Istovremeno, Đilas ne veruje da će aktuelni režim u Srbiji dočekati te izbore.
  • Bor Boranin

    11.08.2020 06:38
    PRE POBEDE, NESTAĆE!
    Nakon ubedljive pobede na redovnim izborima, a bojkot izbora od strane opozicije, je samo doprineo vraćanje jednopartijski sistem vladanja, gde jedan čovek odlučuje o svemu i svačemu, čak kada će dan, a kada noć. Sada opozicija formirala Udružena opozicija Srbije (UOS) sa ciljem smena bahatog režima, kako navode. Pretpostavljam da će se načekati do njihovog dolaska na vlasti. Prvo oni nemogu da se dogovore ni po jednom pitanju, a kamo li da podele vlast. Pustite ih neka čekaju. Bojim se da ‘e se pre raspasti, nego li da iya]u udru\eni na iybore. Slede’I su ya iybor predsednika.
  • Žeki

    10.08.2020 20:09
    Rename koalicija.
  • milicica

    10.08.2020 19:07
    kako vas nije sramota
    osnivajte, zovite se i kurta i murta al ste toliko glupi da niste u stanju, da vidite da vas niko nece i da ste sve propaliteti

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.