Sindikat traži beneficirani staž za zdravstvene radnike u kovid bolnicama

Asocijacija slobodnih i nazavisnih sindikata Srbije (ASNS) podnela je zahtev i incijativu Vladi Srbije da se zdravstvenim radnicima i drugim zaposlenima za vreme za koje obavljaju poslove u kovid bolnicama i ambulantama staž osiguranja računa sa uvećanim trajanjem od 50 odsto.
Sindikat traži beneficirani staž za zdravstvene radnike u kovid bolnicama
Foto: Marija Erdelji
ASNS je ukazao da svi zaposleni koji rade u kovid bolnicama i ambulantama poslove obavljaju u najtežim uslovima sa stalnom opasnošću po zdravlje i život.
 
"ASNS zahteva da se zdravstvenim radnicima prizna staž osiguranja sa uvećanim trajanjem i to sa maksimalnim uvećanjem za 50 odsto", navedeno je u saopštenju.
 
Taj sindikat je poručio da bi ovo bio način da se, u nemogućnosti odgovarajuće novčane nagrade, delimično kompenzuje izlaganje opasnosti zdravstvenih radnika, izuzetno teški uslovi rada i psiho-fizički napori kojima su izloženi.
  • Novosadjanka

    11.08.2020 01:57
    Lepo
    Lep predlog, to im treba vise od bilo kog prijema. Bilo bi dobro da se neko seti i prodavaca, apotekara koji su svoj zivot takodje ugrozavali, obzirom da rade kod privatnika nazalost tesko...
  • odlican predlog

    10.08.2020 23:08
    prosiriti i na druge
    Podrzavam predlog,ali mislim da ga treba prosiriti na sve bele mantile,stomatologe,laborante,apotekare,sve koji su radili u vreme vandrednog stanja i kasnije,svakodnevno dolazili u kontakt sa pacijentima.Mislim da treba predloziti i veci broj dana godisnjeg odmora,kao sto imaju radiolozi npr....ukljuciti i prodavce i sve komunalce koji su radili kada je sve stajalo.Niko ne daje podatak koliko je stomatologa,laboranata ili npr apotekara zarazeno u kontaktu sa pacijentima...
  • Želimir

    10.08.2020 23:00
    Beda
    Naravno da im država treba dati benificira i radni staź, al kao prvo i osnovno treba im povećati platu bar za 30% za rad sa zarazenim od covida. Svesno rizikuju svon zivot, zivot cla ova porodice....pa bar da im se postenk plati ! Danas je novac bitan, kad prodje talas, da ti isti ljudi imaju novca da odu negde da se odmore!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.