Karan: Kladioničarima promet upola manji zbog korone, nije isključeno zatvaranje kladionica

Kladioničarima je zbog korone pao promet za više od pola, zanemarljiv broj igrača prešao je na onlajn klađenje, a u poslovnice kladionica se sporo vraćaju.
Karan: Kladioničarima promet upola manji zbog korone, nije isključeno zatvaranje kladionica
Foto: Pixabay
Direktor Udruženja priređivača igara na sreću (UPIS) Rade Karan za Tanjug kaže da je industrija igara na sreću među onima koje su najteže pogođene epidemijom u svetu pa i u Srbiji.
 
"Bilo je potpune zabrane rada, skraćivanja radnog vremena, ograničavanja broja igrača koji mogu da uđu u poslovnicu i drugih preventivnih mera države koje su na to uticale. A dodatno sportsko klađenje je desetkovano činjenicom da su brojni sportski događaji otkazani čime je izgubilo na atraktivnosti i interesovanju igrača", kaže on.
 
Dodaje da kompanije članice UPIS-a beleže pad prometa za preko 50 odsto.
 
"Bilo je perioda kada je procenat pada bio i veći od 80 odsto, i to kada ne računamo period zabrane rada, kada poslovanja nije ni bilo. Najteže su pogođena zemaljska uplatno-isplatna mesta", kaže on.
 
Onlajn klađenje od kuće postojalo je u Srbiji i pre krize.
 
"Jako mali, neznatan broj igrača svoju igru je preselio iz zemaljske kladionice na onlajn aplikaciju. To je zanemarljiv broj u odnosu na broj za koliko je opao broj igrača u kladionici", rekao je Karan.
 
U industriji igra na sreću radi oko 12.000 ljudi u Srbiji, a kompanije članice UPIS-a po obimu poslovanja, broju zaposlenih i uplatno-isplatnih mesta pokrivaju oko 55 odsto tržišta posebnih igara na sreću kao što su kladionice, automati i onlajn klađenje.
 
"Kompanije članice UPIS-a do sada nisu otpuštale zaposlene. Međutim, s obzirom na trajanje ovih otežavajućih okolnosti, i na jako spor oporavak tražišta, ne isključujemo mogućnost da će pojedina uplatno-isplatna mesta, kladionice, biti zatvorene", rekao je Karan.
  • socko

    12.08.2020 14:58
    Oči su mi zasuzile!!!
  • Toma

    12.08.2020 14:51
    suze ronim
    ...drumovi će poželjet turaka, ali turaka nigde biti neće...
  • kockalone

    12.08.2020 14:33
    preokret
    Iz dvojke u keca !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.