Đorđević: Prioritet je da mladi ostanu u Srbiji

Ministar za rad Zoran Đorđević poručio je povodom Međunarodnog dana mladih, da je prioritet Vlade Srbije kontinuirano i sistematsko ulaganje u unapređenje položaja mladih svih uzrasta i njihov ostanak u zemlji.
Đorđević: Prioritet je da mladi ostanu u Srbiji
Foto: 021.rs
"Srbija ima mlade, obrazovane, talentovane i vredne ljude koje želi da zadrži, obezbedivši im bolje uslove za život, rad i napredak, ali i da vrati stručnjake koji su otišli u inostranstvo", kazao je Đorđević i čestitao Dan mladih, saopštilo je ministarstvo.
 
Podsetio je da je radi sprečavanja migracija usvojena Strategija o ekonomskim migracijama koja je proistekla iz ideje i rada Koordinacionog tela za praćenje tokova iz oblasti ekonomskih migracija u Srbiji.
 
"Cilj Koordinacionog tela je da se stvori privredni i društveni ambijent kojim će se usporiti odlazak radno sposobnog stanovništva, ojačati veze sa dijasporom, podstaći povratne i cirkularne migracije, ali i privući strani državljani različitih obrazovnih profila", istakao je Đorđević.
 
Ministar je kazao i da Srbija ima kapacitet da izgradi modernu i ekonomski stabilnu državu u kojoj će mladi ostati i graditi svoju budućnost.
 
"Cilj Vlade je da se oni državljani, koji su otišli iz Srbije vrate u svoju zemlju, ali i da strani državljani svojim znanjem i radom pomognu u izgradnji bolje i jače Srbije", poručio je Đorđević.
  • dule

    13.08.2020 08:21
    Ja moje polako spremam za odlazak. Ostali kako hoće, svako po svojoj savesti i nazorima.
  • 9

    12.08.2020 18:35
    Do sada je
    samo vuljin bio na drogama izgleda da je i
    ovaj provalio gde je roba jeftina i ima je stalno.
  • Jv

    12.08.2020 17:43
    Jv
    Ostace vasi poslunici i kriminalci pristojna i pametna omladina bezi prvom prilikom iz ove smrdije. Bolje mije da perem tanjire i budem higijenicar za 2000 eura mesecno nego da izigravam maloumnu budalu za 400 evra. Za pet gidina migranti cevam biti udarna pesnica. Ali i oni vide gdesu zaglavili pa beze ljudi ili traze pristojna primanja dabi se bavili gradjevinom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija