Borski aerodrom prelazi u sistem Aerodroma Srbije

Na nedavno održanoj sednici Skupštine grada Bora odlučeno je da borski aerodrom pređe u vlasništvo države i da posluje u sistemu Aerodroma Srbije.
Borski aerodrom prelazi u sistem Aerodroma Srbije
Foto: Pixabay
Kako je juče objavljeno na sajtu grada, praksa je pokazala da je mnogo lakše ulagati u aerodome kada su oni pod jednim preduzećem, a činjenica da gradski aerodrom nikada nije bio stavljen u punu funkciju govori o tome da će, pod okriljem ovog velikog preduzeća, na mnogo bolji i efikasniji način biti omogućeno funkcionisanje lokalnog aerodroma.
 
Planom posebne namene rudarskog lokaliteta Čukaru Peki predviđena je lokacija na koju su se Vlada RS i Komisija za planove obavezale da se aerodrom mora izmestiti kada za to bude došlo vreme i, siguran sam, da će na toj lokaciji biti izgrađen novi aerodrom istih ili boljih karakteristika, navedeno je na sajtu.
 
"To što će borski aerodrom biti deo jednog velikog sistema znači da ćemo imati investiciju, održavanje i funkcionisanje samog aerodroma i kadar koji će aerodrom podići na viši nivo, jer Vlada RS ulaže u razvoj avio industrije i avio saobraćaja na teritoriji čitave države", rekao je za skupštinskom govornicom Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.
  • ,.,.,.

    15.08.2020 01:53
    Gde ti ovde vidis raspravu (konstruktivnu razmenu misljenja)?
    Nicim izazvan nepristojno imputiras sagovorniku da ''izigrava strucnjaka'', nekulturno ignorises sta pise pokusavajuci da diskreditujes sve osim strucne analize koju ni sam ne mozes da nadjes, ali zato sebi dajes za pravo da se zalazes za izgradnju aerodroma (cije nepostojanje je ''ponizavajuce'').
    Kao sto rekoh, nikome ne pada na pamet da finansira tvoj nacionalizam.
  • @,.,.,.,.

    14.08.2020 19:19
    Dalju raspravu na ovu temu uopšte ne želim jer nema smisla kad neko govori kao laik, a neko izigrava stručnjaka frljajući se sirovim brojkama koje ne znače ništa (nisu studija isplativosti), ali se samo moram osvrnuti na 1 vašu rečenicu:

    Napisali ste: "ne pada mi na pamet da finansiram tvoj nacionalizam kroz poreze".

    Mene i sve nas ostale niko nikad nije pitao da li mi želimo da finansiramo srbijanski nacionalizam kroz poreze, izgubljenu dobit, kroz uništen dobar deo života... pa smo ipak primorani da od Jogurt revolucije izdržavano i finansiramo najgori i najprimitivniji srbijanski nacionalizam i fašizam hteli-ne hteli.
  • ,.,.,.,.

    14.08.2020 10:02
    Naravno, zasto bi polemika isla tokom koji zeli jedna strana koja uopste ni ne cita konkretne podatke koji joj se predstavljaju.
    Da si citao pazljivije, video bi da se slazemo oko toga da NS treba da ima omanji aerodromcic sa po kojim letom za dijasporu, Sutomore i zalutalog turistu. Naglasak mojih komentara je bio njegov potencijal, tj. poredjenje sa gradovima iz regiona koji ga imaju, a u istoj su poziciji,.
    Za nesto vise oni koji to zagovaraju treba da izadju sa strucnim analizama i nacinom pokrivanja gubitaka ukoliko ih bude (ne pada mi na pamet da finansiram tvoj nacionalizam kroz poreze).
    Dakle, ovo je trebalo da bude obicna polemika dvoje odraslih i zrelih osoba, a ne moje ''strucno izlaganje'' ili ''uzivanje u prepucavanju'', pa jos ''uobicajeno'' (?!).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.