VIDEO: Direktor u Telekomu oteo mikrofon Mariniki Tepić, zbog incidenta najavljene prijave

Izvršni direktor za ljudske resurse Telekoma Srbija Draško Marković prekinuo je konferenciju za novinare potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić koja je ispred zgrade Telekoma govorila o poslovanju te kuće.
Tokom obraćanja Marinike Tepić, jedan od zaposlenih koji se predstavio kao Duško Marković, izašao je iz zgrade, uzeo joj mikrofon i tražio da se sklone s prostora ispred Telekoma što je direktno prenošeno i na Fejsbuku.
 
"Odmah se udaljite, ostavite vaše političarenje za drugo mesto. Za gospodina Dragana Šolaka radite to na drugom mestu. Izvolite napustite plato koji pripada Telekomu", poručio je Draško Marković.
 
 
Mrinika Tepić je zahtevala da joj Marković objasni zašto ne može da postavi pitanje "kako Telekom troši naše pare". "To radite na drugom mestu", rekao je Marković.
 
 
Marinika Tepić zbog današnjeg incidenta najavljuje krivičnu prijavu protiv Draška Markovića.
 
SSP: SNS ima problem sa zahtevom za istragu kako su čerupali Telekom
 
Na incident je reagovala Stranka slobode i pravde čija je potpredsednica Marinika Tepić, verbalno napadnuta od strane direktora ljudskih resursa Telekoma Draška Markovića, inače, člana Glavnog odbora Srpske napredne stranke.
 
"Brutalno vređanje da radi za tajkune i napad koji je obilovao pretnjama i fizičkim obračunom sa opremom pokazuje da SNS ima problem sa zahtevima za istragu, kako su očerupali Telekom za nekoliko stotina miliona evra. Ne samo što Telekom smatraju svojom prćijom, već i javni prostor koji nije ograđen i gde se nalaze još neke kompanije pored Telekoma", saopštio je SSP.
 
Stranka slobode i pravde saopštila je da je konferencija Marinike Tepić prekinuta napadom Markovića koji ju je, kako navode, vređao i govorio da nema pravo da stoji ispred Telekoma i tom prilikom je počupao mikrofon snimatelju, koji je radio prenos uživo za Facebook.
 
SSP je naknadno saopštila da zahteva smenu Markovića, a od uprave Telekoma da "kaže po čijem naređenju je radio Draško Marković ili da svi zajedno podnesu ostavke zbog toga što štite nasilnika i kriju istinu o tome šta rade sa našim novcem".
 
Telekom: Napadaju nas jer je cilj jačanje strane kompanije
 
Telekom Srbija saopštio je se protiv te kompanije vode kontinuirani napadi i "najbrutalnija kampanja sa ciljem jačanja jedne strane kompanije" koja je, kako se navodi, direktna konkurencija Telekomu. Svi pokušaji urušavanja Telekoma Srbija neće uspeti, jer će kompanija još odlučnije sprovoditi svoju razvojnu strategiju", navedeno je u saopštenju.
 
Istaknuto je da je cilj Telekoma da postane "regionalni lider u pružanju svih usluga i motor razvoja privrede u regionu".
 
Spor između državnog Telekoma i privatnog SBB-a
 
U Srbiji poslednjih nekoliko godina dva kablovska operatera imaju dominatnu poziciju – Telekom u većinskom vlasništvu države i SBB, u vlasništvu privatne kompanije Junajtid Grup. Između njih već neko vreme traje svojevrsni "rat" u kojem se mešaju poslovni i javni interesi. 
 
Ponovo se intenzivirao kada su kablovski operteri u okviru brenda Supernova, koje je Telekom kupio u ekspanziji na tržištu, prestali da emituju programe Junajtid Medije, čiji je vlasnik takođe Junajtid Grupa.
 
To da krajnji vlasnici kablovskih operatera mogu ujedno budu vlasnici medija, koji proizvode i prodaju program tim istim kablovskim operaterima, omogućeno je 2014. Zakon o elektronskim medijima. Junajtid Medija vlasnik je, između ostalog kanala Televizija N1, Nova S, Sport klub. S druge strane Telekom i firme u njegovom vlasništvu imaju svoje kanale, poput Arene Sport. U interesu građana i javnosti svakako jeste da im država omogući pravo izbora.
  • a

    14.08.2020 08:27
    Odmah se vidi da je ovaj direktor jedan kulturan i lepo vaspitan gospodin.
  • Komsija

    13.08.2020 19:19
    Svi vole da cuju istinu,ali lezeci u sofi sa kaficom ispred televizora,jel nema puno ljudi koji bi se osmelili i reklli ono sto misle a da pri tome ne dozive represalije. Marinika Tepic jedna od retkih u Srbiji koja ne daje lopovima da mirno spavaju i zato samo mogu da kazem svaka cast!!!

  • Marko

    13.08.2020 18:34
    Svi su tamo paraziti koji gledaju da im bude lepo po svaku cenu...sve ce trpeti samo da ih ne diras u platice ali svemu dodje kraj...mislite sta cete dalje kad presusi kasica...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija