Dačić: Srbija će razmotriti uvođenje PCR testa i karantina za strance

Srbija će razmotriti uvođenje obaveznog PCR testa umesto karantina za strance koji ulaze u našu zemlju, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i najavio da će ta odluka biti razmatrana na sednici Vlade i Kriznog štaba.
"Razmatra se uvođenje PCR testa umesto krantina za strance, odluka još nije doneta, a biće motivisana namerom da se zemlja zaštiti, posebno kada je reč o epidemiološkoj situaciji u drugim državama", rekao je Dačić za TV Prva, podsetivši da su mnoge zemlje već donele ograničavajuće odluke za strance.
 
Dačić je rekao da će se videti "kakva je pojedinačno situacija u nekim zemljama" i najavio da će danas o tome biti reči na sednici Vlade, a odluku će razmatrati i Krizni štab.
 
Komentarišući mogućnost otvaranja granica Crne Gore i Grčke za turiste iz Srbije i eventualnog uvođenja reciprociteta, Dačić je rekao da je "reciprocitet politička mera, a ovde je reč o epidemiološkim merama", ali je ocenio da su mere Crne Gore političke, a ne epidemiološke.
 
"Kad pogeldate kojim su zemljama liberalizovali ulazak možete izvući zaključke", rekao je Dačić.
 
On je ocenio da je Hrvatska donela "racionalnu meru" sa stanovišta ekonomskih interesa i turizma jer je dozvolila ulazak sa PCR testom i dokazom o turističkom aranžmanu.
 
Iz Grčke, kako je rekao Dačić, nema nagoveštaja da će sadašnja odluka biti promenjena.
 
"Evropska unija je donela preporuke i listu zemalja, ali je Srbija skinuta sa te liste posle povećanja broja zaraženih", podsetio je Dačić.
 
On je rekao da je "EU sada na odmoru" i ocenio da se "ne očekuje" promena u smislu mogućeg skorog otvaranja grčke granice za turiste iz Srbije.
  • Neven Isakov

    13.08.2020 13:55
    Karlovacka 22
    U Sloveniju mozete uci samo ako imate test ne stariji od 3 dana koji je napravljen u EU.
    Dajte mi recite koji kreten je mogao nesto ovakvo da izvali? A kako ces to napraviti test u EU ako ne udjes u nju? I to stoji na Evropskoj stranici odluku nije donela Slovenija nego Evropska komisija. hahaahhaa sprdacina.
  • Ti

    13.08.2020 13:12
    Nisi
    Bas normalan nikada bio ali da ne cujes kako to zemlje u okruzenju rade definitivno je van svakog mozga
  • G pen

    13.08.2020 11:02
    Moze, i to prvo prema Bosni. Pardon, Republici Srpskoj. Cek pa to je Bosna.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.