Zloupotreba službenog položaja u kompaniji UNIQA osiguranje

Kompanija UNIQA osiguranje saopštila je da je nakon detaljne unutrašnje kontrole utvrđeno da je određena osoba učinila zloupotrebu službenog položaja i učestvovala u prevari, čime je naneta velika šteta ugledu ove kompanije, navodi se u saopštenju.
Zloupotreba službenog položaja u kompaniji UNIQA osiguranje
Foto: Pixabay
Ta osoba, čiji identitet nije naveden u saopštenju, građanima je nudila nepostojeće životno osiguranje uz obećanje visokih mesečnih kamata za gotovinska plaćanja u devizama. Građani koji su prihvatali lažne ponude dobijali su falsifikovane potvrde o prijemu novca. Novac predat u gotovini nikada nije uplaćen na račun UNIQA životnog osiguranja.
 
Kako se ističe, u skladu sa zakonskim rešenjima, osiguravajuća društva nemaju pravo da prime novac u gotovini i u devizama.
 
"UNIQA osiguranje se ovoga striktno pridržava. Odmah po utvrđivanju ovih činjenica UNIQA je obavestila sve nadležne državne institucije i pruža svu potrebnu pomoć u postupcima koji su pokrenuti", navodi se.
 
Kako se ističe, UNIQA osiguranje duboko žali zbog dovođenja svog imena u vezu sa nezakonitim radnjama i preduzeće sve mere kako bi zaštitila interese svojih klijenata i svoj ugled, navodi se u saopštenju. 
  • Babans

    14.08.2020 10:48
    Ih da je lekar
    Da je lekar imao bi ime i prezime pre dokaza.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.