U Srbiji izdato manje građevinskih dozvola

U junu ove godine izdata je 1.831 građevinska dozvola, što je za 2,3 odsto manje nego u junu prethodne godine, saopštio je Republički zavod za statistiku.
 U Srbiji izdato manje građevinskih dozvola
Foto: 021.rs
Ako se posmatra period od početka godine, za prvih šest meseci ove godine, ukupan broj izdatih dozvola smanjen je za 3,5 odsto.
 
Od ukupnog broja dozvola izdatih u junu, 77,4 odsto dozvola odnosi se na zgrade, a 22,6 odsto za zgrade druge namene. Prema dozvolama izdatim u junu, u Srbiji je prijavljena izgradnja 2.756 stanova, s prosečnom površinom od 71,6 kvadratnih metara. 
 
Predviđena vrednost radova novogradnje u junu iznosi 81,8 odsto od ukupno predviđene vrednosti radova, navodi se u saopštenju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.