Dačić: Srbija će imati prednost pri nabavci vakcina

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da će Srbija imati prednost pri nabavci vakcina protiv virusa korona, zbog specifičnosti odnosa sa zemljama koje su otišle najdalje u njenoj izradi - Kinom i Rusijom, ali je dodao da Beograd ima dobre odnose i sa Zapadom.
Dačić: Srbija će imati prednost pri nabavci vakcina
Foto: 021.rs
Uz konstataciju da Vlada Srbije nije raspravljala o nabavci vakcine, naglasio je da ona mora biti bezbedna i efikasna.
 
"Vlada neće dozvoliti vakcine koje nisu bezbedne i efikasne", izjavio je Dačić, uz tvrdnju da je kompanija Novartis 2009. godine u Srbiji i Evropi prodavala vakcinu protiv svinjskog gripa različitu u odnosu na Sjedinjene Američke Države.
 
Dačić je naveo i da odluka da državljani Hrvatske, Severne Makedonije, Bugarske i Rumunije moraju prilikom ulaska u Srbiju imati negativan PCR test na prisustvo virusa korona "definiše i neke odnose u regionu". Kako je rekao, te četiri države imaju slične uslove za državljane Srbije.
 
Uz konstataciju da je Srbija jedna od nekoliko zemalja na svetu koje su omogućavale ulazak strancima bez ograničenja, on je pozdravio odluku Podgorice da dozvoli ulazak državljana Srbije.
 
"Ne možemo da dozvolimo da granica između Srbije i Crne Gore bude zatvorena", izjavio je Dačić.
  • Sram vas bilo

    15.08.2020 19:41
    Niste sposobni ni za sta
    Vakcina najpre mora da bude testirana i da je sve zemlje sveta priznaju da bi se oni koji su vakcinisani mogli kretati i putovati bez ikakvih prepreka i preduslova. Ljudi koji rade putuju i ne mogu biti spreceni vecno zbog raznoraznih uslova.
    Bolje omogucite da svi kojima je potreban PCR test, to mogu dostojanstveno da ucine a ne da bodu tastaturu da bi online zakazali test. To je sramota. Za minut se popuni kvota testiranja. Pravite majmune od naroda. Zabranili ste privatnim laboratorijama da rade test iz brisa. Zasto? Da li su vam poslovna konkurencija???
  • Degenerik

    15.08.2020 18:26
    Kako je mocna ova Srbija.
  • Rastko

    15.08.2020 18:02
    Zlobodanovi juniori
    Hoce li vasarska mecka otpevati nesto u zahvalnost Ruskoj vakcini?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija