Kon: U školama neće biti obavezne troslojne maske

Epidemiolog Predrag Kon danas je demantovao informacije koje su preneli neki mediji, da će učenici prilikom polaska u školu morati da nose isključivo troslojne maske, i izjavio da to mogu biti i hirurške, platnene i druge maske.
Kon je za TV Hepi izjavio da će biti dovoljno da učenici tokom boravka u školi nose "bilo kakve maske", uključujući hirurške, platnene ili šivene.
 
"Ako primetimo da počinje ozbiljniji prenos (virusa korona) zabranićemo, moraće nastava na daljinu. Ove mere i način na koji funkcionišu pokazaće koliko smo kao društvo spremni", kazao je Kon.
 
On je rekao da je u drugom piku prvog talasa epidemije značajno sporiji pad broja zaraženih, nakon postignutih najviših brojeva, nego što je to bilo prvi put, što pokazuje da "očigledno treba vremena jer ima onih koji ne poštuju mere".
 
"Svi smo članovi ovog društva, uključujući i one koji ne veruju, svi smo u tome zajedno i moramo da se izborimo", rekao je Kon.
 
Prema njegovim rečima, nije tačno ni da će školska deca morati da se vakcinišu protiv virusa korona, kako su takođe preneli neki mediji, već da će vakcinisanje biti isključivo na dobrovoljnoj bazi i uz saglasnost roditelja.
  • Da ili ne?

    17.08.2020 19:10
    Imate 100 pereca?
    Ko u vicu o zecu i 100 pereca. Ko ce vam sad sve te perece (maske) kupiti?

    Za manje od 24h opet druga informacija.
  • Mister

    17.08.2020 15:47
    Ti si muzičar?
    - Nisam!
    - Nisi?
    -Jesam!
    -Jesi?
    -Nisam!
  • Dejan

    17.08.2020 15:30
    Re: Zoco
    I da se namažu ruskom kremom protiv 5g obavezno. Pomogla bi i sterilizacija roditelja

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.