Sindikat prosvetara: Nije moguće organizovati rad u školama po uputstvu ministarstva

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije upozorila je da na osnovu uputstava koje je predložilo Ministarstvo prosvete, nije moguće organizovati rad u školama od 1. septembra i napraviti raspored.
Sindikat prosvetara: Nije moguće organizovati rad u školama po uputstvu ministarstva
Foto: 021.rs
Iz unije su naveli da je na sastanku sa resornim ministrom Mladenom Šarčevićem 13. avgusta "mnogo toga rečeno, ali gotovo ništa nije dogovoreno". 
 
"Na sastanku smo od ministra čuli da Stručna uputstva nisu 'Sveto pismo' i da se mogu menjati, da su direktori odgovorni za organizaciju i realizaciju nastave, da se nastava neće odvijati onlajn i da se platforme neće koristiti osim u slučaju povećanja broja zaraženih", stoji u saopštenju. 
 
Ocenjuje se i da ono što je na sastanku izgovoreno, "nije u skladu sa onim što je predviđeno Stručnim uputstvima". 
 
Ministar prosvete je izjavio ranije da je preporuka roditeljima da od 1. septembra osnovci od prvog do četvrtog razreda što više pohađaju nastavu u školama radi, kako je rekao, socijalizacije i prilagođavanja na školsku sredinu.
 
"Imali smo puno spremnih scenarija, jedan od modela podrazumeva da se u školama odvija nastava od prvog do četvrtog razreda uz sve mere i deljenje odeljenja u većem broju ustanova na dve grupe", rekao je ministar.
 
Šarčević je rekao da će stariji osnovci ići u školu od 14 časova, pri čemu će učenici petog, šestog i sedmog razreda imati po pet časova u septembru, a osmaci po šest časova.
  • Uciteljica

    18.08.2020 18:54
    Rob
    Ja sam rob, celo leto pisem online nastavu, a sada treba da posle podne idem na posao,a sta hocete od mene pre podne da drzim mozda casove privatne. Prosvetari vreme za strajk,ako treba i strajk gladju isored ministarstva.
  • 5gAntimasker

    18.08.2020 18:03
    Pomisao da će nešto roditelji sami odlučivati je zastrašujuća. Treba da bude onako kako stručni ljudi kažu. U suprotnom najglasniji u vajber grupi izdominira, a po pravilu je to neko sa najmanje škole i najviše mišljenja... "nisam stručan Ali.." ekipa.
  • Jelena

    18.08.2020 17:54
    Iz te branse
    Ucenike koje roditelji antivakseri i ravnozemljasi posalju u skolu bez maske obavezno vracati kuci. Ne smeju da ugrozavaju zivot zaposlenih u skoli.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.