Kon: Moguća samoizolacija za državljane Srbije - povratnike, za sada bez ove mere

Nove mere se uvek spremaju u zavisnosti od situacije, ali za sada nikakve nove mere se ne predviđaju za naše građane koji dolaze iz inostranstva, izjavio je za RTS epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon.
Kon: Moguća samoizolacija za državljane Srbije - povratnike, za sada bez ove mere
Foto: 021.rs
Kon je i za današnji Blic komentarisao ovu meru, navodeći da nije isključena mogućnost uvođenja samoizolacije za državljane Srbije koji se vraćaju iz inostranstva i da nesumnjivo postoji epidemiološki rizik slobodnih granica.
 
"Zbog toga uvodimo restrikcije za strane građane koji dolaze iz Hrvatske, Bugarske, Rumunije, Severne Makedonije. Naši građani se za sada vraćaju u zemlju bez obaveze testiranja ili samoizolacije, ali situacija je dramatična i ne bi trebalo niko da se iznenadi ukoliko nešto postane obavezujuće za povratnike", upozorio je on.
 
On je dodao i da je rano govoriti o ublažavanju mera uvedenih u borbi protiv virusa korona. Kon je za Blic istakao da će sa ukidanjem mera moći da se počne tek kada broj novozaraženih bude znatno i stabilno ispod 100.
 
On je naveo da će se tek raspravljati o popuštanju mera i dodao da smatra da je sada važnije da počne održavanje kulturnih događaja, iako, kako je rekao, postoje argumenti da se pre toga produži radno vreme kafića.
 
"I dalje tako mislim, ali ne mogu da budem slep ili da ne čujem sve potrebe koje se upućuju i na Krizni štab i na one koji se bave ekonomskim pitanjima. Jasno je da bi bilo najbolje da se što manje stvaraju uslovi za prenos virusa, ali istovremeno ako izgubimo prihode, onda nismo ništa dobro uradili", kazao je Kon.
 
Naglasio je da se može očekivati da će narednih dana broj novozaraženih biti između 100 i 200, a da će se potom smanjivati.
  • Jovana

    19.08.2020 16:50
    Odgovnornost
    Ko neće da se pridržava mera neka potpiše da se neće lečiti, a ne kad se zaraze trče u bolnice. Nikome nije lako, ali i u svetu ima rigoroznijih mera, samo mi uvek pametujemo i filozofiramo!
  • Darko

    19.08.2020 11:23
    Nazalost
    Nazalost mere ponovo nemaju smisla.Prica da se mere uvode kako bi se sacuvala ekonomija nemaju nikakvog smisla jer ovom merom direktno ugrozavata moje i radna mesta mojih kolega .Zaposleni smo u firmi iz Novog Sada koja posao radi u evropi 3 nedelje smo na terenu a jednu idemo kuci ako se ova mera uvede ugasice nam radna mesta dragi doktore Kon.
  • Dema Gogić

    19.08.2020 11:17
    Tražim način na koji bih mogao filtrirati novine u kojima se spominje Kon. Nešto slično ad-blokeru. Jer ovaj goblin-pričalica još od proleća postao dosadnij od AV'a. Palim svetlo u sobi, i senka od saksije na zidu več liči na odog "doktora", i svaki put priča nešto suprotno od toga što pričala pre. Dakle treba mi nije samo filter, nego i teški lekovi od psihijatra... a bio sam zdrav... inače, ću paliti najskuplji vatromet kad budem saznao da Kon otišao u penziju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.