Dozvoljene posete staračkim domovima

Krizni štab odlučio je da se, na osnovu nešto povoljnije epidemiološke situacije, dozvole posete staračkim domovima, ustanovama socijalne zaštite i sličnim objektima.
Dozvoljene posete staračkim domovima
Foto: Pixabay
Odluka je, kako navode, doneta u cilju očuvanja psihičkog zdravlja i socijalnog života korisnika. 
 
Posete su dozvoljene isključivo uz najstrože poštovanje svih preventivnih mera i protokola o posetama.
 
Štab je podsetio sve građane da se epidemiološka situacija postepeno poboljšava, ali da je opasnost od zaraze korona virusom i dalje prisutna, kao i da je neophodno da se i dalje nose maske u zatvorenim prostorima, redovno peru ruke, koriste dezinfikaciona sredstva i održava razdaljina.
  • Dragabb@gmail.com

    23.08.2020 12:10
    Monstrumi
    Setio se neko posle 6 meseci koliko su ti ljudi zatvoreni,bez prava na posete,na izlaske!Kao da su u zatvoru,sram vas bili sve.Po kom zakonu ste te ljude zatvorili?Da li znate da ih time ubijate,jer su bespomocni,bez osnovnih prava!Da li znate kako su se prema njima ponasali ili ponasaju neki zaposleni(cast izuzecima).Otidjite da vidite,da snimite,da ispitate korisnike kako se osecaju.Nadam se da ih neko pre toga nece zastrasiti,kao sto su ih terali za glasanje.Ako krivci za ovo,ne budu nikada sankcionisani pred nekim sudom,kazna od Boga ih nece zaobici!Ni ove na vrhu,ni zaposlene u ustanovama Bozija kazna nece zaobici!Cuj sad im pustili 15 minuta u dvoristu,ako ne pada KISA,uz distancu,maske i ostale gluposti,a ljudu svoje najmilije nisu videli toliko vreme!Bazeni,banje,planine,kafici,restorani sve puno,krcato.Bez maski,bez distance i svi hvala Bogu zivi i zdravi!O privatnim proslavama da ne govorim.Svi se krecu,zive a starima ste to zabranilu,ubijajuci ih tako,a ne stiteci.Jer nema od cega da ih stitite.Oni ce poceti da umiru od toge,psihicki da oboljevaju,a ne od jebene,izmisljene korone.Ali izgleda da je vama to mozda i cilj,njihove smrti.Neka samo neko ode,da nekako snimi da vide sta se u tim domovima radi i kako se ophode.Naravno,verovatno ima izuzetaka.Stoko jedna satanisticka,ako vas narod i sud ne kazni,dragi Bog hoce.Bojite li se za svoju decu,svoje roditelje,bracu,sestre?Al polako sve ce to na naplatu!
  • sanela

    21.08.2020 15:17
    cistunica
    Takve ustanove bi trebale da nabave uvc prenosive uv led lampe ambilife za sterilizaciju i dezinfekciju predmeta i stvarui. Upotreba je laka i jednostavna a ubija viruse i bakterije
  • Hm...

    21.08.2020 15:16
    Ovi nisu normalni, kao i Ministarsvo prosvete...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Srbija je jasna - Tajvan je Kina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom svečanog dočeka predsednika Kine Si Đinpinga da Beograd ima jasne stavove po pitanju kineskog teritorijalnog integriteta.