Još uvek bez ublažavanja mera za noćne klubove

Epidemiolog Predrag Kon rekao je da noćni klubovi još uvek ne mogu da rade jer je na snazi zabrana javnog okupljanja više od deset ljudi.
Još uvek bez ublažavanja mera za noćne klubove
Foto: Pixabay
"Ove mere se odnose samo na ustanove kulture. Mera zabrane javnog okupljanja i dalje postoji", naglasio je Kon.
 
Dodao je da je i doneta odluka da se od ponedeljka dozvoli održavanje kulturnih dešavanja sa prisustvom publike, poput bioskopa, pozorišta i institucija kulture.
 
"Dozvoljeno je prisustvo publike, ali njihov broj ni u kom slučaju ne sme da pređe 500, ni u bioskopskim, ni u pozorišnim salama. S druge strane, njihovi organizatori treba da se pridržavaju preventivnih mera u organizovanju samih događaja, što je detaljno dogovoreno sa premijerkom Anom Brnabić i predstavnicima pozorišta, bioskopa i manifestacija", rekao je dr Predrag Kon.
 
Naveo je da će tokom održavanja kulturnih dešavanja morati da se nose maske i poštuje fizička distanca od 1,5 metara i da će između gledalaca obavezno biti jedno prazno sedište.
 
Zamenica direktora Instituta "Batut" Darija Kisić Tepavčević naglasila je da bi korekcije zaštitnih mera u narednom periodu mogle da se odnose samo na otvorene prostore, jer su zatvoreni prostori mesta visokog rizika za prenošenje infekcije.
  • Kolektor

    21.08.2020 17:54
    Uvoz razuma
    A u Berlinu 40-tak škola već posle 3 nedelje prijavilo zarazu kod đaka i nastavnog osoblja....a još se ne zna koliko su deca i svi ostali preneli zbog edukacije koja "mora" u školama da se odvija.
    Pameti, prekidaj pripreme u škole, deca trebaju budućnost a ne zarazu, bolesti, obolele roditelje, drugove, i ne dao Bog....preminule.

    Jel to cilj ministarstva prosvete i tehničkog ministra i Vlade.?
    Ne, samo malo spinuju da bi se na 2-3 dana pred početak obustavilo sve i upalili kompjuteri.
    Jer samo tako spašavamo budućnost-decu, a deca će imati svoje roditelje i bake i deke da im pruže detinjstvo, jer i po rečima tehničkom ministra, "niko više ne voli dete nego roditelj".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija